Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Μελαγχολία και κατάθλιψη καλύπτονται από το συμβόλαιο σας;


Μάστιγα της εποχής μας διαμεσολαβητή μου, είναι οι ψυχικές ασθένειες που...



εκδηλώνουν οι άνθρωποι και πελάτες μας, έπειτα από δυσάρεστα γεγονότα ή συναισθήματα που βιώνουν στην ζωή τους.

Η ψυχική ασθένεια καθορίζεται γενικά από ένα συνδυασμό του, πως ένα άτομο αισθάνεται, ενεργεί, σκέπτεται ή αντιλαμβάνεται. Η μελαγχολία και η κατάθλιψη μπορούν να εμφανιστούν σε κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα την ηλικία, το φύλλο, την μόρφωση, την οικογενειακή κατάσταση, την κοινωνική θέση, την επαγγελματική ταυτότητα, την οικονομική κατάσταση, τον τόπο διαμονής κτλ.

Ιδιαιτέρως επιβαρυμένοι ψυχολογικά, είναι και οι άνθρωποι που νοσηλεύονται από ασθένεια ή ατύχημα, σε κάποιο θεραπευτήριο. Όλοι οι ασθενείς έχουν ανάγκη τακτικής ψυχικής παρακολούθησης για την επαναφορά της αισιοδοξίας και της ψυχικής ισορροπίας στην ζωή τους, μετά και από ένα ιατρικό περιστατικό. Καλύπτουν όμως τα συμβόλαια υγείας των ασφαλιστικών εταιρειών ψυχική υποστήριξη στον πελάτη σου;

Οι ψυχικές ή ψυχιατρικές παθήσεις, ΟΧΙ δεν καλύπτονται από τα περισσότερα συμβόλαια υγείας της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και η κάλυψη συμπεριλαμβάνεται στις Γενικές Εξαιρέσεις των συμβολαίων υγείας.

Υπάρχουν όμως και ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ, ιδιαιτέρως τα τελευταία έτη, που έχουν μεριμνήσει ΝΑΙ για την κάλυψη της ανάγκης ψυχικής υποστήριξης ενός πελάτη/ ασθενή. Διαβάστε παρακάτω τους γενικούς όρους συμβολαίου υγείας της μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας Generali (περίπου τους ίδιους όρους έχουν και άλλες εταιρείες):


Παρατηρούμε ότι προϋπόθεση κάλυψης είναι η προηγηθείσα ασθένεια ή ατύχημα.

Οι ψυχικές ασθένειες αντιμετωπίζονται, ως παροχές σε κάποια διεθνή ασφαλιστικά προγράμματα υγείας, ευνοϊκότερα και πάντοτε όμως με το ανάλογο ασφάλιστρο, σχετικά αποτρεπτικό για την οικονομική κατάσταση της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Οι ημέρες των εορτών πάντοτε αυξάνουν την μελαγχολία και την κατάθλιψη των ανθρώπων. Άνθρωποι πονεμένοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με χρόνιες ή σοβαρές ασθένειες ή ορθοπεδικά και κινησιολογικά περιστατικά μετά από ατυχήματα... Πολλοί άνθρωποι και κυρίως μοναχικοί τύποι, δεν αντέχουν το ψυχολογικό φορτίο των συναισθημάτων, εορτών, χαράς και γενικότερα την αναστάτωση που φέρνουν η ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, τα πολύχρωμα φώτα, οι καμπάνες, τα κάλαντα και ότι σπάει την μονοτονία που συνήθισαν.

Ιδιαιτέρως τα άτομα με ειδικές ανάγκες, κινητικής ή και νοητικής στέρησης, έχουν ανάγκη ειδικής μεταχείρισης και προετοιμασίας πολλών ημερών πριν τις εορτές, για την αλλαγή του στολισμού, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα φώτα κτλ. Είναι πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν ως γονείς ή συνοδοί που δέχονται την επιθετικότητα αυτών των ατόμων. Τεράστια ποσά δαπανώνται στο εξωτερικό για την φροντίδα αυτών των ατόμων... Άλλα και συνηθισμένοι άνθρωποι στην καθημερινότητα μας περνούν μαύρες ημέρες στις γιορτές της λάμψης, των φώτων και της χαράς...

Στην εορτή του Αγίου Ελευθερίου, 15/12/2015 η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» έγραφε σε άρθρο στο πρωτοσέλιδο της ότι «Οι Μισοί Έλληνες έχουν κατάθλιψη» και ότι είναι «Σαφής η πτώση στο επίπεδο διαβιώσεως». Πολλοί επώνυμοι της ελληνικής κοινωνίας, συγγραφείς, ηθοποιοί, καλλιτέχνες, οικονομικοί παράγοντες κ.α. έχουν δηλώσει δημόσια ότι αντιμετώπισαν πρόβλημα μελαγχολίας, έπαιρναν χάπια και ότι πολλοί το ξεπέρασαν και άλλοι όχι.

Φίλε ασφαλιστή οι άνθρωποι γύρω μας έχουν πολλά προβλήματα και δεν μπορούμε να τα λύσουμε όλα. Αλλωστε δεν αποτιμώνται όλα σε χρήμα και γνωρίζεις καλά, ότι ασφαλίζεται μόνο ο,τι αποτιμάται σε χρήμα. Είναι σημαντικό όμως, ότι ένα μέρος προβλημάτων σχετικό με μελαγχολία και κατάθλιψη, μπορείς να το καλύψεις. Οι συνέχειες μεγάλων ατυχημάτων και ασθενειών (τροχαία, καρκίνοι, καρδιοπάθειες κ.α.) σχεδόν πάντα απαιτούν ψυχολογική υποστήριξη και τεράστια έξοδα που δεν τα έχουν όλοι οι άνθρωποι, και εκεί είσαι χρήσιμος.

Νιώσε καλά για το έργο και το επάγγελμα σου και να είσαι σίγουρος ότι πέρα απο την προμήθεια που μπαίνει στην τσέπη σου, γεμίζεις και από την χαρά της ψυχολογικής ενθάρρυνσης στον συνάνθρωπο, που μπαίνει στην καρδιά σου. Τα Χριστούγεννα εορτή αγάπης γέμισε τις μπαταρίες σου για όλο το χρόνο! Καλό 2016!

Πηγή: http://www.nextdeal.gr/