Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Τι να κάνετε για να μην λαδώνουν τα μαλλιά σας


Η ατμόσφαιρα, το καυσαέριο, ο ιδρώτας και τα «βαριά» προϊόντα styling κάνουν τα μαλλιά να χάσουν την ζωντάνια και την λάμψη τους, με αποτέλεσμα και εμείς να χάνουμε την...



αυτοπεποίθησή μας. Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, δοκιμάστε κάποιες απλές λύσεις που μπορούν να τα «ζωντανέψουν»!

1. Περιορίστε το λούσιμο

Με το καθημερινό λούσιμο, η επιδερμίδα του κεφαλιού μας παράγει κάποια φυσικά έλαια για ν' αναπληρώσει όσα χάθηκαν στο πλύσιμο. Επομένως, αν λούζετε καθημερινά τα μαλλιά, εκείνα θα γίνονται όλο και πιο λιπαρά.

• Προτιμήστε να τα πλένετε κάθε δύο ή τρεις μέρες. Μπορεί να μην δείτε αμέσως αποτελέσματα αλλά σταδιακά η επιδερμίδα θα γίνει πιο ξηρή και τα μαλλιά δεν θα «λαδώνουν» τόσο εύκολα.

• Επιλέξτε ένα σαμπουάν με ελαφριά σύνθεση, ειδικό για λιπαρά μαλλιά. Αν έχετε έντονο πρόβλημα λιπαρότητας, προτιμήστε ένα επαγγελματικό σαμπουάν για συχνή χρήση, που θα σας συστήσει ο κομμωτής σας.

• Σε περίπτωση που επιβαρύνετε τα μαλλιά σας με πολλά προϊόντα styling, σχεδόν επιβάλλεται να χρησιμοποιείτε μία φορά το μήνα ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό (clarifying shampoo). Μπορεί να είναι λίγο πιο «τσιμπημένα» από τα κανονικά σαμπουάν, αλλά συμπληρώνουν την δράση τους. Δεν μένουν μόνο στον επιφανειακό καθαρισμό των σαμπουάν, αλλά απομακρύνουν αποτελεσματικά την σκόνη, τα υπολείμματα styling και – το σημαντικότερο- τις χρωστικές ουσίες της βαφής.


2. Μην το παρακάνετε με το conditioner

To conditioner ενυδατώνει τα μαλλιά και τα βοηθάει να μην «φριζάρουν» μετά το λούσιμο. Επειδή, όμως, η επιδερμίδα μας έχει ήδη τα δικά της φυσικά έλαια, προτιμήστε να το εφαρμόζετε μόνο στις άκρες και όχι στην κορυφή και τις ρίζες όπου συσσωρεύεται το σμήγμα.

• Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε το με μέτρο- μία φορά την εβδομάδα αρκεί, ειδικά αν δεν έχετε ξηρές άκρες.

• Για όσες προτιμούν μία πιο φυσική λύση, αντικαταστήστε το conditioner με ελαιόλαδο, επίσης μία φορά την εβδομάδα. Απλώς, βάλτε ελάχιστη ποσότητα στα χέρια σας και εφαρμόστε μόνο στις άκρες των μαλλιών.


3. Ξεπλύνετε με κρύο νερό

Το κρύο νερό ανοίγει τους πόρους του τριχωτού της κεφαλής, με αποτέλεσμα το σμήγμα να μην συσσωρεύεται εκεί, και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, που βοηθά στην καταπολέμηση της λιπαρότητας.


4. Και μετά... ξύδι!

Το νερό κάποιες φορές δεν αρκεί για ν' απομακρύνει τα υπολείμματα του σαμπουάν και του conditioner, τα οποία αν συσσωρευτούν στην επιδερμίδα του κεφαλιού θα αυξήσουν την λιπαρότητά του. Γι' αυτό, ρίξτε ελάχιστο ξύδι - λίγες σταγόνες αρκούν- μέσα σ' ένα μικρό μπολ με κρύο νερό και εφαρμόστε το στα μαλλιά μετά το ξέπλυμα.


5. Μην τα στεγνώνετε με πολύ ζεστό αέρα

Καλύτερα να μειώσετε την θερμότητα του αέρα στο σεσουάρ, τουλάχιστον στο μισό. Ο υπερβολικά ζεστός αέρας, όπως και το ζεστό νερό, κλείνει τους πόρους του τριχωτού της κεφαλής, δεν αφήνει το δέρμα ν' αναπνεύσει και, έτσι, η λιπαρότητα αυξάνεται.

Επιπλέον, προτιμήστε να στεγνώσετε τα μαλλιά ανάποδα για ν' αποκτήσουν περισσότερο όγκο, οι ρίζες να μην ακουμπούν στο κεφάλι και έτσι να επιβραδύνετε αρκετά το λάδωμα.

6. Μην τα «πειράζετε» συνεχώς

Μία κακή συνήθεια που πολλοί κάνουμε ασυναίσθητα, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Το συχνό άγγιγμα προκαλεί την αυξημένη παραγωγή των φυσικών ελαίων της επιδερμίδας. Προσπαθήστε να το αποφύγετε!


7. Δοκιμάστε dry shampoo ή ταλκ


Αν ετοιμάζεστε για ένα σημαντικό ραντεβού αλλά ο χρόνος σάς πιέζει και δεν προλαβαίνετε να λουστείτε, υπάρχει μία απλή αλλά αποτελεσματική λύση: το dry shampoo. Είναι ουσιαστικά σαμπουάν- σκόνη σε μορφή σπρέι που αναζωογονεί τα μαλλιά και τα κάνει να φαίνονται σαν ... λουσμένα! Ενδεικτικά, δείτε το online εδώ και επιλέξτε ποιο σας ταιριάζει, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόσετε στις λαδωμένες ρίζες λίγο ταλκ, το οποίο όμως θα ταμπονάρετε καλά για να φύγει το έντονο λευκό χρώμα.

8. Αλλάζετε συχνά μαξιλαροθήκη

Ακόμα και εάν εφαρμόζετε ήδη όλα τα παραπάνω, από μόνα τους δεν αρκούν. Τα μαλλιά, όπως και το πρόσωπο, εκκρίνουν, ρύπους και λιπαρές ουσίες ενώ κοιμόμαστε, δηλαδή πάνω στην μαξιλαροθήκη! Επομένως, αν ξαπλώσετε πάνω σε μία βρώμικη μαξιλαροθήκη, ουσιαστικά θα «ανακυκλώσετε» την βρωμιά στα καθαρά σας μαλλιά.


9. Προτιμήστε ένα πιο κοντό κούρεμα

Τα μακριά μαλλιά συνήθως έχουν λιπαρές ρίζες και αφυδατωμένες άκρες, με αποτέλεσμα να τονίζεται πιο έντονα το πρόβλημα της λιπαρότητας. Γι' αυτό, προτιμήστε ένα μεσαίο ή κοντό μήκος, που θα δυναμώσει την τρίχα και δεν θα «αναδεικνύει» τα «λαδωμένα» μαλλιά.

10. Προσέξετε την διατροφή σας

Τελικά, τα πάντα ξεκινούν από την διατροφή, ακόμα και η υγεία και η εμφάνιση των μαλλιών. Αποφύγετε τα πολλά λιπαρά και τηγανητά και προσπαθήστε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α, C και ΒΚ και Β12 που βοηθούν στην ενδυνάμωση και την καλύτερη εμφάνιση της τρίχας. Ενδεικτικά, οι πιπεριές, το κοτόπουλο, το γάλα, το ψάρι και το συκώτι μπορούν να καταπολεμήσουν το σπάσιμο, την θαμπάδα και την λιπαρότητα της τρίχας.



Πηγή: http://www.mama365.gr/