Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Πόσο καλά γνωρίζετε το WhatsApp;


Οι περισσότεροι γύρω μας χρησιμοποιούν το WhatsApp. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η κορυφαία messaging υπηρεσία αριθμώντας περισσότερους από 900 εκατ. χρήστες, ούτε...



έδωσε ελαφρά τη καρδία το Facebook περί τα $16 δισ. πέρυσι τον Φεβρουάριο για την εξαγορά του. Αν και πολύς κόσμος χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση το WhatsApp για την επικοινωνία του, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν τα… μυστικά του. Και να πει κανείς ότι ήταν και καλά κρυμμένα… Εν πάση περιπτώσει, για να μην συγκαταλέγεστε κι εσείς σε ‘κείνους, ψάξαμε, μάθαμε και σας παρουσιάζουμε/υπενθυμίζουμε όλες εκείνες τις ξεχωριστές λειτουργίες του WhatsApp, εκείνες που θα… απογειώσουν την εμπειρία χρήσης του!

Κατ’ αρχάς, το ξέρατε ότι μπορείτε να επισημαίνετε μηνύματα ώστε να τα βρείτε ευκολότερα αργότερα; Κι όμως: πατήστε αρκετή ώρα πάνω σε ένα μήνυμα που σας έστειλε κάποια επαφή σας και θα δείτε να ανοίγει ακριβώς από πάνω του ένα μικρό μενού, η πρώτη επιλογή του οποίου είναι ένα αστεράκι. Αν το πατήσετε, θα δείτε ότι μπορείτε να επισημάνετε το εν λόγω μήνυμα ώστε να το βρείτε πιο εύκολα όποτε το θελήσετε ξανά! Για να το κάνετε αυτό, θα πάτε στα Settings της εφαρμογής και θα δείτε πως η πρώτη σας επιλογή είναι τα Starred Messages. Πατήστε τα και… εδώ είστε!


Επιπρόσθετα, μπορείτε για παν ενδεχόμενο, να κρατάτε backup των συζητήσεών σας στο Google Drive και το iCloud, έτσι ώστε, ό,τι κι αν συμβεί, αυτές να μη χαθούν ποτέ! Θα πάτε στα Settings του WhatsApp, στην επιλογή Chats και θα βρείτε το Chat Backup. Πατώντας το, θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε πότε πάρθηκε το τελευταίο backup των συζητήσεών σας, να κάνετε επιτόπου backup όπως επίσης και να ενεργοποιήσετε την επιλογή για αυτόματο backup. Αν είστε κάτοχος Android συσκευής, τότε το backup σας θα γίνεται στο Google Drive. Αν πάλι είστε κάτοχος iCloud, τότε η δουλειά θα γίνει στο iCloud. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε οι ίδιοι πόσο συχνά θα γίνεται το αυτόματο backup σας: η εβδομαδιαία συχνότητα μοιάζει να είναι η μέση λύση.

Αν δεν θέλετε να κάνετε backup αλλά να καθαρίσετε τις συζητήσεις σας, τότε και πάλι έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε. Θα πάτε στα Settings, και πάλι στην επιλογή Chats, και εκεί θα δείτε με κόκκινα γράμματα το Clear All Chats. Μαντέψτε τι γίνεται αν το πατήσετε: ακριβώς, όλες σας οι συζητήσεις διαγράφονται μεμιάς! Επειδή όμως δεν υπάρχει επιστροφή, καλό είναι να το σκεφτείτε μια-δυο φορές πριν το πατήσετε. Μην κλαίτε μετά…


Τέλος, αν επιθυμείτε να αλλάξετε τον τύπο της ειδοποίησης που παίρνετε για κάθε μήνυμα που λαμβάνετε, ανάλογα τον αποστολέα, μπορείτε να το κάνετε! Υπάρχουν τα σημαντικά πρόσωπα με τα οποία μιλάτε στο WhatsApp και όλοι εκείνοι οι υπόλοιποι που απλώς σας… spammάρουν. Για να ξεχωρίζετε ποιος είναι ποιος λοιπόν, πηγαίνετε στο Chats, εκεί που φαίνονται όλες οι συζητήσεις σας και επιλέγοντας μία, σύρετέ τη προς τα αριστερά. Ανοίξτε το μενού που εμφανίζεται πατώντας More και επιλέξτε το Contact Info.


Πηγή: http://www.techpress.gr/