Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΦΕ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Ας δούμε ορισμένες παρασκευές καφέδων από όλο τον κόσμο.





Espresso Con Panna
Ένας espresso με ένα “λευκό καπέλο”. Φτιάξτε έναν μονό espresso και προσθέστε μια “μπάλα” σαντιγί.




Espresso Romano
Φτιάξτε έναν μονό espresso, ακολουθώντας τις οδηγίες της espresso-μηχανής σας, αλλά σερβίρετε με τουΐστ ή μία φέτα λεμόνι σε ένα πιατάκι.



Cafe de Olla, Μεξικό
Μαύρος δυνατός καφές με μελάσα και κανέλα. Ο καφέ βράζεται σκέτος και ο χρήστης προσθέτει μελάσα κατά βούληση και κανέλα για να γλυκάνει και να αρωματίσει εξτρά τον καφέ του.



Kopi Luwak, Ινδονησία
Σπάνιος και πανάκριβος καφές που λαμβάνεται από τα ομώνυμα αξιαγάπητα ζωάκια τα οποία καταναλώνουν τους κόκκους καφέ και στη συνέχεια αφοδευουν. Τα περιττώματά τους καθαρίζονται και συλλέγεται ο πιο αρωματικός καφές.


Kopi Joss, Ινδονησία
Συνηθισμένος καφές κατά τα άλλα αν εξαιρέσει κανείς ότι μετά το ψήσιμο προστίθεται στο φλιτζάνι ένα κομμάτι κάρβουνο καυτό! Ο λόγος; Έτσι εξαλείφεται η οξύτητα του καφέ και το ρόφημα γίνεται πιο ελαφρύ.



Καφές με αλάτι, Σκανδιναβία
Λίγο αλάτι στον καφέ τους μειώνει την πικρίλα του ροφήματος.



Kopi Gu You, Σιγκαπούρη
Καφές με βούτυρο που διαλύεται στο ζεστό ρόφημα. Σκοπός είναι να αποκτήσει ο καφές περισσότερο άρωμα.



Καφές από κοπριά ελάφαντα, Ταϊλάνδη
Οι ελέφαντες τρώνε τους κόκκους καφέ, αφοδεύουν και από τα περιττώματα συλλέγεται αρωματικός λαχταριστός καφές!



Καφές με... αυγό!
Ο κρόκος αυγού και το συμπυκνωμένο γάλα χτυπιούνται μαζί μέχρι να γίνει παχύ και κρεμώδες το αποτέλεσμα. Τότε ο μαύρος βιετναμέζικος καφές χύνεται από πάνω και βυθίζεται στον πυθμένα. Λέγεται ότι η γεύση του είναι σαν μεταξένια κρέμα καφέ.




Tim Tam Slam, Αυστραλία
Το Tim Tam Slam είναι ένα Αυστραλιανό τελετουργικό του καφέ. Η μέθοδος είναι απλή , θα χρειαστεί ένα ποτήρι με ζεστό καφέ στη συνέχεια δαγκώνεται και τις δύο πλευρές του tim tam slam (Το tim tam slam είναι μπισκότο που καλύπτεται με σοκολάτα με γέμιση κρέμας στο κέντρο αυστραλιανής προέλευσης ,μπορείτε όμως να βρείτε κάτι παρόμοιο στην χώρα σας.)στη συνέχεια τοποθετείτε την μια άκρη στο στόμα σας και βυθίζεται την άλλη στον καφέ χρησιμοποιώντας το σαν καλαμάκι ρουφάτε τον ζεστό καφέ με αποτέλεσμα το εσωτερικό του μπισκότου να διαλύεται.




Καφέ Shakerato
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Δύο δόσεις espresso, 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη, νερό και παγάκια.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Μηχανή για milk shake ή χειροκίνητη συσκευή για να κάνετε το γάλα αφρό.
ΟΔΗΓΙΕΣ: Ετοιμάστε ένα απλό σιρόπι ζεσταίνοντας τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι μέχρι το διάλυμα να γίνει διαφανές και μετά βράστε το για 1 λεπτό. Ετοιμάστε έναν διπλό espresso. Βάλτε τα παγάκια μέσα στη δοχείο της μηχανής για milk shake ή αν χρησιμοποιείτε χειροκίνητο αφριστή σε ένα ψηλό και στενό ποτήρι. Αδειάστε μέσα τον espresso μαζί με 3 κουτ. γλυκού από το σιρόπι (ή όσο σιρόπι επιθυμείτε). Φτιάξτε αφρό για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αδειάστε χρησιμοποιώντας σουρωτήρι σε ένα ποτήρι σαμπάνιας.



Χριστουγεννιάτικο Egg Nog
Aπό τη Τζαμάικα…
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 1 λίτρο προετοιμασμένο egg nog (αβγό χτυπητό με ζάχαρη, γάλα και ποτό), 1 φλυτζάνι καφέ φίλτρου Τζαμάικας, 1/2 φλυτζάνι ρούμι (ή λικέρ με γεύση καφέ), 1 κουτ. γλυκού βανίλια και μοσχοκάρυδο για γαρνιτούρα.
ΟΔΗΓΙΕΣ: Ετοιμάστε τον καφέ φίλτρου και αφήστε τον να κρυώσει. Σε μια κανάτα, αδειάστε το egg nog, τον καφέ, το ρούμι και τη βανίλια και ανακατώστε. Αδειάστε το μείγμα σε μικρά ποτηράκια για ποντς (punch), προσθέστε το μοσχοκάρυδο και σερβίρετε.




Black eye, Red eye, Dead eye
Καφές φίλτρου στον οποίο ανάλογα με τις δόσεις espresso που προσθέτουμε μπορεί να ονομάζεται μαύρο, κόκκινο ή νεκρό μάτι .





Πηγή: