Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Χοιρινά λουκάνικα με μπίρα, μουστάρδα και κρεμμύδια



Πανεύκολη, πανόστιμη και απολαυστική αυτή η συνταγή, σίγουρα θα την επαναλάβετε ξανά και ξανά...



Από την Νίκη Μηταρέα

Υλικά για 6 άτομα:

6 λουκάνικα χοιρινά ολόκληρα ή σε φέτες αν προτιμάτε

1 ποτήρι μπίρα

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε ροδέλες

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Food Styling: Elena Jeffrey



Ζεσταίνετε σε τηγάνι μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και ψήνετε τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν
χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα βάζετε στην άκρη σε ένα πιάτο.
Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν χρυσά, χωρίς να μαυρίσουν. Προσθέτετε τα λουκάνικα, τη μουστάρδα και την μπίρα και
μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 12 έως 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα τους.
Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές, καλό ψωμί και πράσινη σαλάτα.






Πηγή: protothema.gr