Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Δίωξη σε δύο εισαγγελείς για τον Ξηρό



Παρέβησαν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το Σύνταγμα τονίζεται στο σχετικό πόρισμα - Δεν εκτίμησαν σωστά ότι ο Χρ. Ξηρός είχε πειθαρχικά παραπτώματα και πειθαρχική ποινή



Η εισαγγελέα Αρείου Πάγου, κυρία Ευτέρπη Γκουτζαμάνη παρήγγειλε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος των δύο εισαγγελέων που συναίνεσαν να χορηγηθούν οι επτά άδειες στον Χριστόδουλο Ξηρό.

Η παραγγελία από την εισαγγελία δόθηκε μετά το πόρισμα του εισαγγελέα Πειραιά Ευάγγελου Ζαχαρή, στο οποίο διαπιστώνονται σφάλματα από βαριά αμέλεια στις δυο γυναίκες εισαγγελικούς λειτουργούς, που θίγουν σοβαρά το κύρος της Δικαιοσύνης.

Οι δύο εισαγγελείς παρέβησαν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το Σύνταγμα και τις κείμενες διατάξεις υπογραμμίζει ο κύριος Ζαχαρής στο πόρισμά του.

Σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους οι δυο εισαγγελείς δεν εκτίμησαν σωστά ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε πειθαρχικά παραπτώματα και πειθαρχική ποινή ενώ δεν είχε δηλώσει ποτέ ότι μεταμελήθηκε. Γεγονότα τα οποία έπρεπε οι δύο εισαγγελείς να συνεκτιμήσουν, κάτι όμως που δεν έπραξαν.





Πηγή: protothema.gr