Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Σεισμός αποτύπωσε την εικόνα της Ιεράς Σινδόνης;



Ισχυρός σεισμός 8,2 Ρίχτερ, ο οποίος είχε πραγματοποιηθεί το 33 μ.Χ. στην Ιερουσαλήμ – τη χρονολογία της σταύρωσης του Ιησού - ενδεχομένως να ευθύνεται για την αποτύπωση της εικόνας του Ιησού στο σάβανό του, υποστηρίζει νέα θεωρία ιταλών επιστημόνων.



Όπως αναφέρουν οι ειδικοί με επικεφαλής τον Αλμπέρτο Καρπιντέρι από το Πολυτεχνείο του Τορίνο, μέσα από δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Meccanica», η ακτινοβολία νετρονίων που απελευθερώθηκε εξαιτίας του ισχυρού σεισμού, θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από την απεικόνιση του προσώπου και του σώματος του Ιησού επάνω στο λινό ύφασμα.

Το μυστήριο της Ιεράς Σινδόνης

Η Σινδόνη του Τορίνο είχε μαγνητίσει το ενδιαφέρον όταν ο δικηγόρος Σεκόντο Πία την είχε φωτογραφίσει για πρώτη φορά το 1898. Τα ερωτήματα που είχαν προκύψει τότε ήταν αν το σάβανο ανήκε πραγματικά στον Ιησού, τι ηλικία είχε και πώς ακριβώς είχε αποτυπωθεί η εικόνα του Θεανθρώπου επάνω σε αυτό.

Το 1988, με τη βοήθεια ραδιοχρονολόγησης με άνθρακα-14, επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το σάβανο ήταν ηλικίας μόλις 728 ετών. Αλλοι ερευνητές ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η πραγματική ηλικία του είναι πολύ μεγαλύτερη και ότι ενδεχομένως η μέτρηση του 1988 να ήταν λανθασμένη εξαιτίας της ακτινοβολίας νετρονίων και της αλληλεπίδρασής της με τον πυρήνα άλλων ατόμων για τη δημιουργία νέων ισοτόπων άνθρακα.

Για την ώρα, καμία επιστημονική ομάδα δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει την προέλευση της ακτινοβολίας νετρονίων. Η ομάδα του δρος Καρπιντέρι προχώρησε στην υπόθεση ότι κύματα πίεσης υψηλής συχνότητας τα οποία απελευθερώθηκαν από τον φλοιό της Γης κατά τη διάρκεια σεισμών αποτελούν την πηγή της επίμαχης ακτινοβολίας νετρονίων.

Για τον λόγο αυτόν, οι ερευνητές θεωρούν ότι η εν λόγω ακτινοβολία που οφείλεται στον ιστορικό σεισμό του 33 μ.Χ. στην Ιερουσαλήμ, θα μπορούσε μέσω της αλληλεπίδρασής της με πυρήνες του αζώτου να συνδέεται με το απεικονιστικό αποτέλεσμα. Από τη μία πλευρά, κάτι τέτοιο θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει την «ακτινογραφία» της εικόνας του Ιησού επάνω στο λινό ύφασμα. Από την άλλη πλευρά πάλι, θα μπορούσε να αυξήσει τα επίπεδα ισοτόπων άνθρακα-14 επάνω στις ίνες του λινού υφάσματος γεγονός που θα ήταν δυνατόν να «μπερδέψει» τις μετρήσεις του 1988.





Πηγή: tovima.gr