Πέμπτη 29 Μαΐου 2014
Ποιοι είναι οι τρεις Ελληνες που προσκλήθηκαν από την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ
Τρία πρόσωπα από την Ελλάδα περιλαμβάνονται στον κατάλογο των προσκεκλημένων της φετινής ετήσιας συνεδρίασης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου στην Κοπεγχάγη.
Τι σχεδιάζετε για την Ευρώπη; Δεν βγαίνει κάποιο τελικό συμπέρασμα, δεν τίθενται θέματα σε ψηφοφορία.
Στην ιστοσελίδα της λέσχης Μπίλντερμπεργκ εξηγεί ότι η ετήσια συνεδρίαση αποτελεί ένα φόρουμ ανεπίσημων συζητήσεων που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που έλαβαν χωρίς όμως να αναφέρουν την ταυτότητα του ανθρώπου που τις έδωσε.
Οι Έλληνες που θα συμμετέχουν στη συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντερμπεργκ
Ποιοι είναι οι Ελληνες που πήραν πρόσκληση; Στον κατάλογο των προσκεκλημένων περιλαμβάνονται τρία πρόσωπα, τα οποία θα βρεθούν στην ετήσια συνεδρίαση της Λέσχης που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου στην Κοπεγχάγη.
Μαζί με διεθνείς προσωπικότητες, αρχηγούς κρατών, κορυφαίους επιχειρηματίες και τεχνοκράτες από όλο τον κόσμο, την Ελλάδα έχουν κληθεί να εκπροσωπήσουν, όπως προκύπτει από τη λίστα που είναι αναρτημένη στον επίσημο ιστότοπο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ:
Ο πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζαννιάς, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) Λουκάς Τσούκαλης και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος της Action Aid Hellas
Στην ετήσια συνεδρίαση θα συμμετέχουν περίπου 140 άτομα από 22 χώρες. Ανάμεσά τους πολιτικοί ηγέτες, επιχειρηματίες, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι. Τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων προέρχονται από την Ευρώπη, και το ένα τρίτο από τη Βόρειο Αμερική.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη φετινή συνεδρίαση είναι αν η οικονομική ανάκαμψη είναι δυνατή,αν υπάρχει προστασία της ιδιωτικής ζωής, οι μεγάλες αλλαγές στην τεχνολογία και την απασχόληση, το μέλλον της δημοκρατίας και η παγίδα της μεσαίας τάξης, οι πολιτικές και οι οικονομικές προοπτικές της Κίνας, η νέα αρχιτεκτονική της Μέσης Ανατολής, η Ουκρανία, τι σχεδιάζετε για την Ευρώπη, και τα τρέχοντα.
Επίσης, στο επίκεντρο θα βρεθεί η δημιουργία μιας Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε, αρχικά ως ζώνης ελεύθερου εμπορίου, η οποία προωθείται από τον Αμερικανό εκπρόσωπο Εμπορίου και απεσταλμένο του Ομπάμα, Μάικλ Φρόμαν.
Μεταξύ των συμμετεχόντων είναι ο Χένρι Κίσινγκερ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Άσμουσεν, ο πρώην επικεφαλής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, Γιόζεφ Άκερμαν πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank, ο Γιεργκ Άσμουσεν σήμερα υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, ο Έρικ Σμιντ της Google, ο Ρόμπερτ Ζέλικ της Goldman Sachs, υπουργοί διάφορων χωρών, αξιωματούχοι της ΕΕ, εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων κτλ.
Το τι πραγματικά συζητείται στην ετήσια σύσκεψη της Λέσχης Bilderberg είναι επτασφράγιστο μυστικό. Τα πρακτικά που τηρούνται δεν περιέχουν τα ονόματα των ομιλητών πριν από κάθε πρόταση.
Πάντως στο τέλος καταλήγουν σε μια κοινή απόφαση για δράση ενώ οι αποφάσεις που λαμβάνονται, καλούνται εφαρμοσθούν από τα πολιτικά στελέχη που προσκαλούνται.
Πώς μας προέκυψε η Λέσχη
Η Λέσχη ή Ομάδα Bilderberg συναντήθηκε για πρώτη φορά το 1956 στο Ξενοδοχείο Bilderberg λίγο έξω από το Άρνεμ της Ολλανδίας, μια συμβολική περιοχή, αφού εκεί είχε λάβει χώρα μια από τις πιο ιστορικές μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Προφανώς και το όνομά της το έλαβε από το εν λόγω ξενοδοχείο και όχι από κάποιο από τα αρχικά της μέλη, όπως πολύς κόσμος νομίζει. Δεν υπάρχει, δηλαδή, κάποια ισχυρή οικογένεια Bilderberg που βρίσκεται πίσω από τις ετήσιες συσκέψεις.
Αυτό που υπάρχει, όμως, είναι μια ομάδα περίπου 130 ατόμων, πολλά εκ των οποίων είναι ισόβια μέλη της, όλοι τους αρχηγοί κρατών ή πολιτικοί σε υψηλές θέσεις, τραπεζίτες και επιχειρηματίες.
Ο σκοπός της πρώτης σύσκεψης του 1956 ήταν να συζητηθεί το πρόβλημα της ανάπτυξης ενός αντι-αμερικανισμού τη δεκαετία του '50 στη Δυτική Ευρώπη και να βρεθούν λύσεις αντιμετώπισής του. Ηγέτες δυτικοευρωπαϊκών χωρών ή εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν στο Άρνεμ και τα αποτελέσματα των συζητήσεών τους θεωρήθηκαν τόσο επιτυχή, ώστε αποφάσισαν να καλούν την άτυπη Λέσχη Bilderberg (που πλέον είχε αποκτήσει και όνομα) σε μια ετήσια σύσκεψη, κάθε φορά και σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ενώ κάθε 4 χρόνια θα μετακόμιζε στη άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ ή τον Καναδά.
Πηγή: fpress.gr