Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Έκανες λάθος στη δήλωσή σου; Αυτή είναι η εφαρμογή που θα σου επιτρέψει να το διορθώσεις



Την περιμέναμε από τον Απρίλιο αλλά τα αλλεπάλληλα προβλήματα που αντιμετώπισε η...



Ύστερα από τουλάχιστον δύο μήνες καθυστέρησης, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων. Η ενεργοποίηση του συστήματος αποτελεί και την αιτία για την οποία το Taxisσταμάτησε να λειτουργεί από τις 07:00 έως τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας. Προσοχή όμως.

Οι εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν το αργότερο έως τις 14 Ιουλίου. Που σημαίνει ότι η προθεσμία και για τις αρχικές και για τις τροποποιητικές δηλώσεις εκπνέει ταυτόχρονα όπως προκύπτει και από σχετική απόφαση της γενικής γραμματέως δημοσίων εσόδων.
Ιδιαίτερη προσοχή στις αποδείξεις: Αυτές γίνονται δεκτές ΜΟΝΟ με τις εμπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις. Αν λοιπόν ξεχάσατε να συμπληρώσετε τον σχετικό κωδικό με αποτέλεσμα ο φόρος να εκτοξευτεί στα ύψη, τώρα είναι η ώρα να διορθώσετε το λάθος καθώς αν περάσει η 14η Ιουλίου, οι αποδείξεις δεν θα αναγνωριστούν και εσείς θα κληθείτε να πληρώσετε πρόστιμο ίσο με το 10% επί της αξίας των αποδείξεων που δεν αναγνωριστούν. Κάνοντας μια απλή πράξη προκύπτει ότι το πρόστιμο φτάνει στο 2,5% του φορογητέου εισοδήματος.
Ο μηχανισμός των τροποποιητικών δηλώσεων, αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία μετά τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι και αφού γίνουν τα απαραίτητα δοκιμαστικά test.




Πηγή: fpress.gr