Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΦΟΒΟΣ και για δεύτερο κροκόδειλο στο Ρέθυμνο! Πώς εξηγούν οι Αρχές την εμφάνισή τους;;;


Ανάστατο είναι το Ρέθυμνο μετά την ανακάλυψη ενός κροκόδειλου στις όχθες του Φράγματος των Ποταμών. Βέβαια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντιμετωπίζουν με χιούμορ ή... θάρρος την υπόθεση.




Ωστόσο, οι Αρχές εκφράζουν την ανησυχία τους πως ο κροκόδειλος που εντοπίστηκε από πυροσβέστες που έκαναν περιπολία και καταγράφηκε από κάμερες κινητών τηλεφώνων την Παρασκευή δεν ήταν μόνος του. Οι δύο πυροσβέστες δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους όταν είδαν το δίμετρο ερπετό να περιφέρεται και στη συνέχεια να βουτά στα νερά της λίμνης του Φράγματος των

Ποταμών.
Από την πλευρά του ο Διεθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων Ο.Α.Κ., Βαγγέλης Μαμαγκάκης, τόνισε πως: δύο πυροσβέστες που εκτελούσαν περιπολίες για την πρόληψη πυρκαγιών στην περιοχή του Φράγματος των Ποταμών παρατήρησαν ένα κροκόδειλο περίπου 2 μέτρων να κινείται στην ξηρά και κατόπιν να βουτάει στη λίμνη του φράγματος. Στην αρχή θεωρήσαμε ότι πρόκειται για φάρσα» υπογράμμισε ο κ. Μαμαγκάκης, «όμως αφού διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για αξιόπιστους μάρτυρες αρχίσαμε να το ερευνάμε».
Αυθόρμητα, όμως, γεννήθηκε η ερώτηση: Πώς βρέθηκε ένας κροκόδειλος στο Ρέθυμνο; Η εξήγηση που δίνεται, μέχρι στιγμής ανεπίσημα, είναι πως κάποιος είχε στην κατοχή του τουλάχιστον δύο τέτοια ερπετά και όταν μεγάλωσαν δεν ήξερε τι να τα κάνει. Αν και εντοπίστηκε μόλις ένας κροκόδειλος, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης καταγράφουν την κινητικότητα που παρατηρείται στις αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν εξαπολύσει ένα... ιδιαίτερο «σαφάρι» για τον εντοπισμό τουλάχιστον ενός ακόμα ίδιου ερπετού.
Παράλληλα, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το γεγονός πως οι κροκόδειλοι ήταν δύο, εκφράζονται σαφείς φόβοι και βάσιμες ανησυχίες για το κατά πόσο μπορεί να έχουν ζευγαρώσει. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, το Φράγμα των Ποταμών θα μετατραπεί σε μία μεσογειακή μίνι ζούγκλα του Αμαζονίου.
kontranews.gr