Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ποια είναι τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις σε μία συνέντευξη για δουλειά;



Οι παρακάτω συμβουλες θα σου φανούν πολύ χρήσιμες είτε πρέπει να περάσεις το "βασανιστήριο" μιας συνέντευξης για δουλειά, είτε πρόκειται να έχει γενικά ένα επαγγελματικό ραντεβού.



Μάθε τα πάντα για τον επαγγελματικό χώρο στον οποίο πρόκειται να βρεθείς

Λίγες μέρες πριν την συνάντηση φρόντισε να μάθεις όσα περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες για το περιβάλλον στο οποίο αναμένεται να βρεθείς. Το να ξέρεις τα πάντα για την εταιρεία η οποία σε κάλεσε για συνέντευξη είναι χρήσιμο, ώστε να μην ψαρεύεις σε θολά νερά. Θα είσαι πλήρως κατατοπισμένος για το το προφίλ, τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά της εταιρίας, οπότε δεν θα πηγαίνεις "στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα"!

Μην συζητήσεις τα δικαιώματά σου από την πρώτη γνωριμία

Όπως δεν θα ρωτούσες ποτέ μια γυναίκα για την ηλικία της από το πρώτο ραντεβού, έτσι δεν θα πρέπει να συζητήσεις τον μισθό ή τα δικαιώματα που θα έχεις από την πρώτη κιόλας επαγγελματική επαφή με την εταιρία. Θα φανεί πώς το μόνο που σε νοιάζει είναι το πώς θα εξασφαλιστείς και αυτό θα κάνει πολύ άσχημη εντύπωση στους πιθανούς εργοδότες σου.

Μην "βιάζεις" τη συνέντευξη

Το να κοιτάς το ρολόι σου και να βιάζεσαι να τελειώσει η συνέντευξή σου είναι κάτι που δεν πρέπει ούτε καν να διανοηθείς να κάνεις. Όταν πας σε μία συνέντευξη θα πρέπει να είσαι χαλαρός και να διαθέσεις όσο χρόνο και αν χρειαστεί σε αυτή. Έτσι δεν θα δείξεις στους υποψήφιους εργοδότες σου ότι έχει άλλα πιο σημαντικά ραντεβού να κάνεις και βιάζεσαι να ξεμπερδέψεις από αυτούς!

Προσπάθησε να είσαι κόσμιος

Δεν αμφιβάλλουμε ότι είναι πολύ καλό να μην είσαι "μαγκωμένος" στη συνέντευξη με τον εργοδότη σου, αρκεί να μην περνάς και στο αντίθετο ακρο της απίστευτης οικειότητας. Πάντα να απευθύνεσαι στον άλλο με το επώνυμό του και να είσαι ευπρεπής στην συμπεριφορά σου απέναντί του. Το να είσαι άνετος και ευχάριστος είναι πάρα πολύ σημαντικό, αρκεί να μην υπερβάλλεις. Στο κάτω - κάτω δεν μιλάς και με τους κολλητούς σου!

Μη φτάσεις καθυστερημένος

Ο Νο1 και βασικότερος κανόνας μις συνέντευξης για δουλειά είναι να φτάσεις εγκαίρως στο ραντεβού σου. Για την ακρίβεια θα ήταν καλό να βρίσκεσαι εκεί και κάποια ώρα νωρίτερα, ώστε να χαλαρώσεις λίγο πριν να σε δεχτούν. Όπως και να έχει όμως μην φτάσεις μετά την καθορισμένη ώρα και τους αναγκάσεις να σε περιμένουν. Το μόνο που δείχνει αυτό είναι ασυνέπεια και κάτι τέτοιο δημιουργεί αμέσως πολύ άσχημη εικόνα!





Πηγή: perfect5.gr