Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ντόπες και σβάστικες στα «φυτώρια» των... φουσκωτών



Σε «φυτώρια» ομάδων με παρεκκλίνουσα συμπεριφορά έχουν μετατραπεί χώροι γυμναστηρίων και πολεμικών τεχνών σε ολόκληρη την Ελλάδα.



Μέσα σε αίθουσες γυμναστικής, όπου συχνάζουν νεαροί με αγάπη στο body building και την άσκηση, επιτήδειοι «ψαρεύουν» μελλοντικά μέλη εγκληματικών ομάδων με... ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων,από «προστασία» σε μαγαζιά μέχρι συμμορίες «μπράβων» που θα χρησιμοποιήσουν τον αυξημένο σωματικό τους όγκο για να εκφοβίσουν και να απειλήσουν όσους δεν «συμμορφωθούν».

Στους ίδιους χώρους «ζυμώνονται» και τα μέλη ακραίων εθνικιστικών οργανώσεων, όπως η Χρυσή Αυγή, που αργότερα θα είναι πρόθυμα να συμμετέχουν στα τάγματα εφόδου. Σημαντικό κομμάτι του παζλ που συνθέτει την εικόνα είναι και η παράνομη διακίνηση αναβολικών χαπιών που δεν επιτρέπονται στη χώρα μας, αλλά βοηθούν τους επίδοξους «φουσκωτούς» στη δημιουργία της εικόνας που επιθυμούν.

Οι «υπόγειες» σχέσεις μεταξύ στελεχών γυμναστηρίων και αθλητών, ειδικά του body building και των πολεμικών τεχνών, αποκαλύφθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο μετά το διπλό φονικό στην Καλαμάτα. Κοινός παρονομαστής και των τεσσάρων πρωταγωνιστών της υπόθεσης ήταν η αγάπη τους για την έντονη γυμναστική. Με αυτό τον τρόπο συνδέθηκε ο Καλαματιανός Κωνσταντίνος Σγούρος με τον επαγγελματία οπλίτη Γιάννη Κομμάτη από τη Σάμο, που γνωρίστηκαν στον στρατό. Και πάλι μέσα από γυμναστήριο συναντήθηκε ο 26χρονος Κ. Σγούρος με τον μετέπειτα δολοφόνο και τον συνεργό του...

Η παράνομη διακίνηση αναβολικών ουσιών σε γυμναστήρια ανά την Ελλάδα έχει εξελιχτεί σε χρυσή «μπίζνα».

Ο Κωνσταντίνος Σγούρος εργαζόταν ως σύμβουλος διατροφής σε γυμναστήρια της Καλαμάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», είχε αναλάβει να προπονεί τον Κ.Μ., έναν από τους 19χρονους που αργότερα θα του αφαιρούσαν τη ζωή. Οπως ανέφερε ο δράστης στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, ο 26χρονος τού είχε μιλήσει για παράνομα αναβολικά και τον είχε πείσει να του δώσει 800 ευρώ, χωρίς, τελικά, να του δώσει τα χάπια. Αυτή η ασήμαντη αφορμή οδήγησε στη στυγερή δολοφονία, που είχε ως αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να καταλήξουν στο χώμα και δύο στη φυλακή.

Οι έρευνες
Σε έρευνα της Ασφάλειας Καλαμάτας στο σπίτι του 26χρονου θύματος βρέθηκε πλήθος χαπιών, τα οποία έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να υπάρχει κύκλωμα παράνομης διακίνησης αναβολικών μέσα από άτομα που δραστηριοποιούνται στα γυμναστήρια, όπου οι επιτήδειοι βρίσκουν τα υποψήφια θύματά τους.

Οι δράστες της Μάνης περνούσαν πολλές ώρες στο γυμναστήριο.

«Στην Καλαμάτα λειτουργεί γυμναστήριο που ανήκει σε έγκλειστο των ελληνικών φυλακών που έχει κατηγορηθεί για σοβαρές ποινικές υποθέσεις. Οσο ήταν εκτός, πληροφορίες ανέφεραν ότι εκεί είχε φτιαχτεί μια άτυπη ομάδα, ένα φυτώριο εγκληματιών για διάφορες ''χρήσεις''. Οταν μπήκε στη φυλακή το φαινόμενο ατόνησε, αλλά αυτό δεν αποκλείει την ύπαρξη άλλων, και σε άλλα γυμναστήρια», είπε στο «Εθνος της Κυριακής» αστυνομικός της Πελοποννήσου που γνωρίζει την υπόθεση. Για τον λόγο αυτόν η έρευνα των ειδικών συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Η Μεσσηνία δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η μόνη περιοχή της Ελλάδας όπου έχουν εντοπιστεί τέτοιου είδους «παρατράγουδα» σε χώρους εκγύμνασης. Κατά τη διάρκεια των αποκαλύψεων για τη δράση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, πολλές ήταν οι καταγγελίες που έφταναν στο «Εθνος» για σχέση των μελών τους με τα γυμναστήρια.

Ο 26χρονος Κωνσταντίνος Σγούρος που δολοφονήθηκε στη Μάνη ήταν οπαδός της σκληρής γυμναστικής, ενώ είχε χαράξει τη σβάστικα στο σώμα του.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες δασκάλων πολεμικών τεχνών, συχνά η άσκηση συνοδεύεται και από ιδεολογική κατήχηση, η οποία συμπεριλαμβάνει από την αγάπη στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα μέχρι τη εμπέδωση του ναζισμού. Καθόλου τυχαίο δεν θεωρείται και το γεγονός ότι οι περισσότεροι και πιο «πωρωμένοι» αποφασίζουν να χαράξουν το σώμα τους και με τατουάζ εθνικιστικού και εθνικοσοσιαλιστικού περιεχομένου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν αυτά που συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής», γνωστά στελέχη της Χρυσής Αυγής δραστηριοποιούνταν ενεργά στον ΑΣ «Μυρμιδόνες» στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης που ασχολείται με kick boxing, μεικτές πολεμικές τέχνες. Τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου είναι κατά δήλωσή τους μέλη της ΧΑ.

Ο Κ. Σγούρος σε αγώνα επίδειξης body building.

Ο αθλητής Γ.Π. μάλιστα έχει καταγγελθεί από το ΚΚΕ ότι τον Νοέμβριο του 2012 είχε πρωτοστατήσει σε επίθεση χρυσαυγιτών κατά μελών του έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά. Οπως είχε καταγγείλει τότε ο Περισσός, ο Γ.Π. -μαζί του και κάποιος Δ.Δ., που φέρεται να είναι ιδιοκτήτης σχολής καράτε- και η ομάδα των χρυσαυγιτών επιτέθηκαν στα μέλη του με γροθιές και ρόπαλα, ενώ στη συνέχεια έβγαλαν ακόμα και μαχαίρια. Με πολύ θράσος, απαντώντας στις καταγγελίες του ΚΚΕ, είχαν αναφέρει: «Εμείς ως Ελληνες τιμούμε τις αρετές από την ημέρα που γεννηθήκαμε... εσείς στη Σοβιετία δεν γνωρίζουμε τι κάνετε και τι αρχές εκπροσωπείτε».

Δίπλα σε γήπεδο όπου αθλούνταν παιδιά
Προπονήσεις και κατήχηση από ακροδεξιούς «ομαδάρχες»

«Κρούσμα» παράνομου γυμναστηρίου της Χρυσής Αυγής είχε σημειωθεί και στην Κρήτη, όπου σε χώρο γηπέδου ομάδας όπου αθλούνται παιδιά διαπιστώθηκε ότι γίνονταν προπονήσεις αλλά και μύηση σε δήθεν αρχαιοελληνικούς αγώνες πάλης, με αρχαιοελληνικές ασπίδες και ενδυμασίες. Την έντονη ανησυχία τους είχαν τότε εκφράσει οι γονείς και οι αθλητές του συλλόγου, σε ανακοίνωσή τους που ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η ανησυχία μας κορυφώθηκε φέτος το καλοκαίρι όταν είδαμε τα πρόσωπα που διαχειρίζονται τον συγκεκριμένο χώρο να πρωτοστατούν στη διοργάνωση του καλοκαιρινού κάμπινγκ της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη και μάλιστα να φωτογραφίζονται σε αυτές τις δραστηριότητες... Αργότερα, ακριβώς έξω από το γήπεδό μας είδαμε την αστυνομία να συλλαμβάνει μέλη της Χρυσής Αυγής, κάποιοι εκ των οποίων καταδικάστηκαν και με βαριές ποινές για κατοχή όπλων. Οι φόβοι μας όμως έφτασαν στο απροχώρητο όταν πρόσφατα, μέλη της διοίκησης και του προσωπικού του γηπέδου δέχτηκαν απειλές από περίεργα άτομα που κινούνται πέριξ των χώρων του γηπέδου και εντός του παράνομου γυμναστηρίου».

Οι παραπάνω αποκαλύψεις προφανώς δεν σημαίνουν ότι όλοι όσοι ασχολούνται με το body building ή τις πολεμικές τέχνες είναι και δυνάμει παραβατικοί ή εθνικιστές. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης, Ιορδάνης Λεβεντέλης, είχε δηλώσει: «Η Ομοσπονδία μας είναι η μοναδική αναγνωρισμένη στον κλάδο της από τη ΓΓ Αθλητισμού. Στην πιάτσα όμως υπάρχουν επιτήδειοι με εταιρείες που πωλούν συμπληρώματα διατροφής κ.ά., βαφτίζουν τους εαυτούς τους προπονητές και προέδρους, λένε πως διεξάγουν αγώνες ενώ κάνουν καλλιστεία. Εκεί η κατάσταση είναι εντελώς ανεξέλεγκτη», ανέφερε. Οι ειδικοί συνιστούν στους αθλητές να μην «τσιμπάνε» στις υποσχέσεις των διαφόρων που μπορεί να βελτιώνουν τον όγκο, καταστρέφουν όμως την υγεία.






Πηγή: ethnos.gr