Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε δύο μέλη του



Με θάνατο διά της γνωστής πλέον μεθόδου του αποκεφαλισμού τιμωρήθηκαν δύο τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, κατηγορούμενοι για κλοπή και κατασκοπεία.



Βίντεο των αποκεφαλισμών δεν κυκλοφόρησε αυτή τη φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εκτέλεση όμως των δύο μελών του ΙΚ πραγματοποιήθηκε δημοσίως (προφανώς για παραδειγματισμό), στη συριακή επαρχία Μπουκαμάλ, στη μεθόριο με το Ιράκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο πρώτος τζιχαντιστής έχασε το κεφάλι του επειδή «έκλεψε χρήματα από το μουσουλμανικό ταμείο». Ο δεύτερος πάλι βρήκε τραγικό τέλος, γιατί «έκανε συμφωνίες με το καθεστώς και πετούσε ηλεκτρονικά τσιπάκια με σκοπό να καταγράψει τα ίχνη των Μουτζαχεντίν» - πιθανότατα πρόκειται για τον ίδιο μηχανισμό, ο οποίος χρησιμοποιείται για την ανίχνευση των στόχων στις αεροπορικές επιδρομές.

Αν και είναι η πρώτη φορά που αναφέρονται αποκεφαλισμοί μέσα στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους, υπάρχουν αρκετές ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για βασανισμούς τζιχαντιστών από τζιχαντιστές.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουν ειδικοί στην Independent, οι εκτελέσεις μελών του Ισλαμικού Κράτους δεν προκαλούν εντύπωση. «Είναι γνωστό ότι το Ισλαμικό Κράτος πνίγει στο αίμα οποιαδήποτε προσπάθεια εξέγερσης. Και φυσικά τα μέλη του δεν διστάζουν να εκτελέσουν όσους έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα, κατά τη δική τους ερμηνεία της σαρίας», εξηγεί ο Τσάρλι Ουίντερ από το Ινστιτούτο Κουίλιαμ, στο Λονδίνο.




Πηγή: tanea.gr