Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Kimberly Foss: Η κορυφαία wealth manager των ΗΠΑ ανύπαντρη μητέρα



Μπορεί να μοιάζει με ηθοποιό του Χόλιγουντ, αλλά μόνο αυτό δεν είναι.



Μπορεί να μοιάζει με ηθοποιό του Χόλιγουντ, αλλά μόνο αυτό δεν είναι. Αντιθέτως, ο κόσμος της είναι γεμάτος αριθμούς, χρηματιστηριακούς δείκτες και τρόπους για να γίνει κανείς λίγο – ή πολύ – πλουσιότερος.

Η Kimberly Foss είναι η ιδρυτής και η πρόεδρος του Empyrion Wealth Management κι έχει αφιερώσει τρεις δεκαετίες από τη ζωή της στο να βοηθά τους άλλους να κάνουν σοφές και αποδοτικές επενδυτικές επιλογές. Μέσα από τη δική της καθοδήγηση, οι πελάτες της έχουν βγάλει χρήματα με σημαντικές αποδόσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ το μέσο όρο της αγοράς. Η εντυπωσιακή και επιτυχημένη wealth manager έχει γίνει διάσημη από τις πολύ συχνές εμφανίσεις της σε ΜΜΕ και τις ομιλίες της σε εκδηλώσεις, αλλά και λόγω του νέου της βιβλίου με τον τίτλο “Wealthy by Design: A 5-Step Plan for Financial Security”, στο οποίο φυσικά παρουσιάζει και αναλύει τα πέντε βήματα για να πετύχει κανείς την οικονομική του ασφάλεια.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως η νεότερη γυναίκα επικεφαλής λογιστηρίου (εκείνη την εποχή) στη Merrill Lynch. Παρά την επιτυχία της, το γενικότερο περιβάλλον των χρηματιστηριακών εταιρειών και των προμηθειών από τις οποίες εξαρτώνται, την οδήγησαν σύντομα στην ιδέα να γίνει αφεντικό του εαυτού της, δημιουργώντας τη δική της εταιρεία το 1989, την E&A Investment Advisory που το 2004 μετονόμασε σε Empyrion Wealth Management.

Το Bloomberg Wealth Manager ανακήρυξε την Empyrion ως μια εκ των κορυφαίων διαχειριστών πλούτου της Αμερικής. Η Foss δίνει πολύ συχνά συνεντεύξεις σε κορυφαία ΜΜΕ, όπως The Wall Street Journal, MSN Money, Forbes, Investor’s Business Daily, US News & World Report, ενώ έχει εμφανιστεί σε όλες τις εκπομπές μεγάλης θεαματικότητας των δικτύων CNBC, Fox News κλπ. Παράλληλα, η Foss αποτελεί έμπειρη πηγή για αρθρογράφους που ασχολούνται με τις χρηματαγορές, ενώ και η ίδια είναι τακτική αρθρογράφος στο περιοδικό Financial Planning Magazine.



Προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια. Μεγάλωσε ως το μικρότερο παιδί μιας εξαμελούς οικογένειας που είχε χαμηλά εισοδήματα. Μεγαλώνοντας, έζησε επί μια δεκαετία ως ανύπαντρη μητέρα και αυτό την έκανε να συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι να έχει κανείς τον έλεγχο της μοίρας του σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τα οικονομικά. Σήμερα, η Kimberly χρησιμοποιεί την εμπειρία της και θέτει το πάθος της στην υπηρεσία γυναικών που βιώνουν μια μεταβατική περίοδο στη ζωή τους όπως: χήρες και διαζευγμένες, ιδιοκτήτριες μικρών επιχειρήσεων που θέλουν να μεγαλώσουν ή να πουλήσουν την εταιρεία τους, γυναίκες σε προσυνταξιοδοτικό ή συνταξιοδοτικό στάδιο, καθώς και γυναίκες της ηλικιακή ομάδας 45-60 ετών, δηλ. πολύ νέες για σύνταξη, πολύ μεγάλες όμως για να ξεκινήσουν μια νέα καριέρα. Επίσης, το πελατολόγιό της περιλαμβάνει και τη γενιά X και Y που έχει πλούτο στα χέρια της, αναζητά όμως σωστή καθοδήγηση για καλές επενδύσεις και διαχείριση. Στόχος της σε όλες αυτές τις περιπτώσεις έιναι να βοηθήσει τις γυναίκες να έχουν οι ίδιες τον έλεγχο των χρημάτων τους.

Το 1999, η Kimberly Foss ήταν η μοναδική γυναίκα – και το νεότερο άτομο – που αναγνωριζόταν από το California State University, ως μια από τις πιο προβεβλημένες και διακεκριμένες αποφοίτους.
Όπως λέει η ίδια, ήθελε να ασχοληθεί με τα χρηματιστηριακά από 11 ετών! “Όντας η μικρότερη στην οικογένεια , όλα μου τα ρούχα ήταν από δεύτερο χέρι. Πάντα ήθελα το δικό μου τζιν. Με τράβαγε από τότε ο καπιταλισμός”, εξομολογείται.

Ήταν μόλις 25 όταν έφυγε από τη Meryll Lynch και 25 χρόνια μετά εξακολουθεί να έχει μια επιτυχημένη εταιρεία. Η φιλοσοφία της για τα χρήματα δεν στηρίζεται στην απληστία, αλλά στο να μπορεί να κάνει το καλό για τους άλλους. Εξάλλου, όπως λέει: “Το χρήμα είναι σαν την... κοπριά. Όταν την αποθηκεύεις βρωμάει, όταν την απλώνεις κάνει καλό”

H Kimberly απαντά και σε ερωτήματα αναγνωστών άμεσα στην ιστοσελίδα της kimberlyfoss.com





Πηγή: newmoney.gr