Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014
Τα αντισυλληπτικά κάνουν τον εραστή καλύτερο;
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Τα αντισυλληπτικά που παίρνεις σε κάνουν να δίνεις "άριστα" στο σύντροφό σου, τόσο αναφορικά με την εμφάνιση όσο και με τις σεξουαλικές του επιδόσεις - κάτι που ίσως δε θα έκανες αν δεν έπαιρνες την ορμονική θεραπεία.
Αυτό τουλάχιστον διατείνεται νέα επιστημονική έρευνα του τμήματος Ψυχολογίας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Φλόριντα, όπως διαβάζουμε στην βρετανική Γκάρντιαν.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες φαίνεται πως τα αντισυλληπτικά για κάποιο λόγο επηρεάζουν την κρίση μας, εξιδανικεύοντας την εικόνα του συντρόφου αλλά και τη σεξουαλική μας ζωή, κάτι που όμως σταματά όταν σταματήσουμε τη λήψη των χαπιών.
Πώς έγινε η έρευνα & τι έδειξε;
Για την εξαγωγή συμπερασμάτων, που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο το περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), οι επιστήμονες, με επικεφαλής την Δρ Μισέλ Ράσελ διεξήγαγαν διαχρονική μελέτη που κράτησε 4 χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα, παρακολούθησαν το δείγμα τους - 118 νιόπαντρα ζευγάρια - για να συσχετίσουν τον βαθμό ικανοποίησης από τη σχέση τους, με την χρήση αντισυλληπτικών χαπιών. Όλες οι γυναίκες από τα ζευγάρια που επιλέχτηκαν λάμβαναν αντισυλληπτική θεραπεία όταν γνώρισαν το σύντροφό τους. Όταν έκοψαν τα χάπια, η πλειονότητα δήλωσε πως έβλεπαν λιγότερο ελκυστικό το σύντροφό τους ενώ όλες ανεξαιρέτως δήλωσαν λιγότερο ικανοποιημένες από τη σεξουαλική του επίδοση.
Τα νέα ευρήματα έρχονται να επιβεβαιώσουν παλαιότερες έρευνες και μελέτες σύμφωνα με τις οποίες τα αντισυλληπτικά επηρεάζουν την αντίληψη αλλά και κάνουν τους άνδρες να φάινονται πιο ελκυστικοί.
Να σταματήσεις τα αντισυλληπτικά; Και βέβαια όχι
Δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως τα αντισυλληπτικά χάπια προσφέρουν προστασία από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, κάτι που προέχει και θα είχε ακόμη μεγαλύτερη επίπτωση στη σχέση της με τον σύντροφό της. Άλλωστε, είπαμε επηρεάζεται η κρίση σου αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό που να βλέπεις τον "κουασιμόδο" σαν τον πρόγκιπα με το λευκό άλογο. Κι ως προς το σεξ μην ξεχνάς πως τις περισσότερες φορές όλα είναι θέμα... μυαλού ενώ η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να σε ανησυχεί.
Άλλωστε, εκτός από τις αρνητικές επιδράσεις περί "αξιολόγησης" υπάρχουν κι έρευνες που δείχνουν θετικές επιδράσεις στο γνωστικό πεδίο. Σε παλαιότερη μελέτη με πικεφαλής την Δρ Κέλι Ίγκαν βρέθηκε σύνδεση μεταξύ μνήμης και αντισυλληπτικών. Όπως πιστεύουν οι ειδικοί το κλειδί βρίσκεται στις ορμόνες, στα οιστρογόνα, που εμποδίζουν την σκλήρυνση των αρτηριών και αυξάνουν την παροχή αίματος στον εγκέφαλο
Πηγή: treloi