Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Η απίστευτη ιστορία του καλλιτέχνη που υπνοβατεί: Ζωγραφίζει την ώρα που κοιμάται


Καλλιτέχνης επονομαζόμενος ως ο «Υπνοβάτης που ζωγραφίζει», δημιουργεί έργα τέχνης στον ύπνο του, που πωλούνται έως και 4.000 λίρες.



Πρόκειται για τον 40χρονο Αυστραλό Lee Hadwin, έναν άνδρα που την ώρα που κοιμάται, δημιουργεί σχέδια, η περίπτωση του οποίου ξεπερνά κάθε φαντασία.


Όλα ξεκίνησαν, ξυπνώντας ένα πρωί, όταν ήταν 4 χρονών και στον τοίχο του παιδικού του δωματίου υπήρχε μία ζωγραφιά. Το φαινόμενο αυτό συνεχίστηκε από τότε και κάθε μέρα που ξυπνούσε, συνειδητοποιούσε ότι τα σχέδιά του γίνονταν όλο και καλύτερα και πιο λεπτομερή.


Οι γονείς του, μην μπορώντας να εξηγήσουν τι συνέβαινε στο παιδί τους, το πήγαν σε πολλούς γιατρούς για να δώσουν απάντηση και λύση στην μυστηριώδη περίπτωση του. Οι ειδικοί, παρατήρησαν το παιδί, χαρακτηρίζοντάς τον «μοναδικό» και απλά συμβούλεψαν τους γονείς να το αφήσουν να συνεχίσει.
Έτσι ακριβώς συνέβη και ύστερα από 36 χρόνια, ο πλέον 40χρονος καλλιτέχνης που υπνοβατεί, έχει σχεδιάσει πάνω από 600 έργα, μεταξύ των οποίων και σχέδια της Μέριλιν Μονρόε, που έχουν πουληθεί στο μουσείο Μέριλιν Μονρόε, για πάνω από 4000 λίρες.


Ο Lee Hadwin, όπως δηλώνει ο ίδιος, δεν νιώθει «καλλιτέχνης», γιατί μπορεί να δημιουργήσει μόνο κατά την διάρκεια του ύπνου, ενώ όταν είναι ξύπνιος, δεν έχει καμία επαφή με την δημιουργικότητα. Συνεχίζει λέγοντας, πως καταλαβαίνει την κατακραυγή που έχει δεχτεί από τον καλλιτεχνικό κύκλο, καθώς χωρίς σπουδές και τελείως αβίαστα, άφησε την κανονική του δουλειά, ζώντας από αυτό το μυστήριο χάρισμα που έχει.
Πλέον τα έργα του έχουν γίνει πολύ δημοφιλή και το 2013 συγκέντρωσε μεγάλο ποσό, πουλώντας τα στο e-bay, μέρος του οποίου δώρισε σε φιλανθρωπικό κέντρο για ανθρώπους που αγνοούνται.


Εκθέσεις με τα έργα του, διοργανώνονται σε Κίνα και Αγγλία, ενώ έχει γυριστεί ντοκιμαντέρ το «The Sleepwalker Secrets of the Night», που συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων και την περίπτωσή του.
Μπορείτε να δείτε το σάιτ του καλλιτέχνη ΕΔΩ
Παρακολουθείστε το βίντεο:

Πηγή: treloi