Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΙΤΕ: 10 χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για το Android κινητό ή tablet σας


Είτε πιάνετε για πρώτη φορά android συσκευή στα χέρια σας ή είστε χρόνιος χρήστης...




σας δίνουμε 10 χρήσιμες συμβουλές και κόλπα που μπορείτε να εφαρμόσετε (αν δεν κάνετε ήδη κάποια από αυτά) για να βελτιώσετε τη αλληλεπίδραση με την συσκευή σας.

Οι συμβουλές και κόλπα που έπονται στοχεύουν στο να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη αλλάζοντας μερικές από τις ρυθμίσεις της συσκευής σας με μόνο μερικά, εύκολα πάντα, βήματα.
1. Απενεργοποίηση Ειδοποιήσεων Εφαρμογών

Αν σας ενοχλούν οι ειδοποιήσεις από εφαρμογές ή απλά θέλετε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις από συγκεκριμένες εφαρμογές γιατί είναι πολύ συχνές και σας σπάνε τα νεύρα τότε για συσκευές με λειτουργικό Android Jelly Beans (4.1+) και άνω ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Στις ειδοποιήσεις που λαμβάνετε και δεν θέλετε, πιέστε για μερικά δευτερόλεπτα επάνω τους και έπειτα στις επιλογές που θα σας εμφανιστούν, επιλέξτε App Info. Στις ρυθμίσεις που εμφανίζονται αναιρέστε την επιλογή Show Notifications.

Σημείωση, οι ειδοποιήσεις είναι σπάταλες και τρώνε από τη ζωή της μπαταρίας σας…
2. Απενεργοποιήστε τις χρεώσεις δεδομένων

Αν δεν διαθέτεται κάποιο απεριόριστων MB συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας, τότε θα θέλετε να απενεργοποιήσετε τις χρεώσεις γιατί ακόμη και αν εσείς δεν χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο, οι εφαρμογές σας το κάνουν για να ενημερώνονται και φασούλι-φασούλι (ή καλύτερα byte-byte) οι χρεώσεις μαζεύονται.

Πηγαίνετε Settings > Data Usage και έπειτα επιλέξτε στη επιλογή Disable Mobile την επιλογή OFF


3. Βάλτε όριο στις χρεώσεις δεδομένων

Αν θέλετε να βάλετε κάποιο όριο στις χρεώσεις δεδομένων, λαμβάνοντας και ειδοποίηση όταν φτάσετε σε αυτό έτσι ώστε να μην βρεθείτε με παραφουσκωμένο λογαριασμό, τότε:

Πηγαίνετε Settings > Data Usage και έπειτα τραβήξτε την πορτοκαλιά γραμμή έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει το μέγιστο όριο που θέλετε να βάλετε.

4. Μπορείτε να προσθέσετε πολλαπλούς Google λογαριασμούς

Γιατί να χρειάζεται κάποιος να διαχειριστεί πολλαπλούς Google λογαριασμούς και πως να δημιουργήσει ένα νέο λογαριασμό.

Πηγαίνετε Settings >Add Acount επιλέξτε Google και έπειτα επιλέξτε New (για δημιουργία νέου λογαριασμού) ή Existing για εισαγωγή λογαριασμού


5. Απενεργοποίηση αυτόματης ενημέρωσης εφαρμογών

Για μένα είναι ότι χειρότερο η αυτόματη ενημέρωση εφαρμογών και είναι το πρώτο πράγμα που αλλάζω από τις ρυθμίσεις της καινούργιας μου συσκευής.

Πηγαίνετε στο Play Store > Settings > Επιλέξτε Auto-update apps και έπειτα απενεργοποιήστε τη αυτόματη ενημέρωση εφαρμογών

Να σημειώσουμε ότι απενεργοποίηση της αυτόματης ενημέρωσης δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να κάνετε ενημέρωση εφαρμογών απλά τώρα έχετε την επιλογή, μέσω play store, των εφαρμογών που θα ενημερωθούν όταν το θέλετε εσείς

6. Έλεγχος ενημερώσεων Android

Αν θέλετε να δείτε αν έχει βγει κάποια καινούργια ενημέρωση του λειτουργικού σας που να διορθώνει κάποια μικρά bugs, κενά ασφαλείας, κ.α. τότε Settings > About phone/tablet επιλέξτε System updates και έπειτα Check now για έλεγχο ενημερώσεων.

7. Αλλαγή προεπιλεγμένων εφαρμογών

Αν θέλετε να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες εφαρμογές πχ. προτιμάτε τον Chrome ως τον προεπιλεγμένο σας browser, τότε:

Πηγαίνετε Settings >Apps και επιλέξτε το All tab. Εκεί επιλέξτε την εφαρμογή που ήταν μέχρι τώρα η προεπιλογή και έπειτα Clear defaults.

8. Δημιουργία φακέλων με συντομεύσεις εφαρμογών στη κύρια οθόνη

Αν θέλετε να έχετε στη κύρια οθόνη αρκετές εφαρμογές γιατί πολύ απλά τις χρησιμοποιείτε συχνά και βαριέστε το μενού αλλά λόγου χώρου δεν μπορείτε, τότε οργανωθείτε σε φακέλους.

Ναι, φάκελοι… λίγοι το ξέρουν αλλά μπορείτε να δημιουργείτε φακέλους και είναι πολύ εύκολο. Διαλέξτε μια εφαρμογή πιέζοντας την για μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα τη σέρνεται πάνω σε μια άλλη εφαρμογή που θα είναι μαζί στο νέο φάκελο. Από εκείνη τη στιγμή θα δείτε να δημιουργείται ένας νέος φάκελος που περιλαμβάνει τις εφαρμογές αυτές. Μπορείτε τώρα να προσθέσετε περισσότερες εφαρμογές και να μετονομάσετε τον φάκελο.

Για μένα, μου αρέσει σε ένα φάκελο να έχω όλες τις εφαρμογές της Google: calendar, hangouts, docs, drive, translate κ.α. εκτός από Drive μοναχό του στη κύρια οθόνη.

9. Απενεργοποίηση animations

Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλετε αυτά τα καλούδια (eye candy) ή απλά θέλετε να γίνει ελάχιστα πιο γρήγορη η συσκευή σας, τότε:

Πηγαίνετε Settings >About Phone (ή Device) > Developer Options και απενεργοποιήστε τα Animations

10. Απενεργοποίηση αυτόματης διόρθωσης

Αυτό το τελευταίο μας κατατρέχει όλους μόλις πάρουμε καινούργια συσκευή! Πάμε να γράψουμε τα greeklish μας και να σου η διόρθωση και το μήνυμα άλλα λέγει και άλλα εννοούμε…

Πηγαίνετε Settings > Language & input επιλέξτε settings δίπλα από το keyboard που χρησιμοποιείτε πχ. Google Keyboard και απενεργοποιείστε το Auto-correction διαλέγοντας Off.


Πηγή: tsekouratoi