Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Δωρεάν ιατρικές προληπτικές εξετάσεις σε όλη την Ελλάδα


Δωρεάν ιατρικές προληπτικές εξετάσεις προσφέρει το πρόγραμμα «Μετρήσεις Ζωής»...που θα πραγματοποιηθεί σε επτά πόλεις της

Ελλάδας.

Εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα υποδέχεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους τους πολίτες κάθε περιοχής παρέχοντας τη δυνατότητα να υποβάλλονται

δωρεάν σε συνολικά 16.000 εξετάσεις.

Οι μετρήσεις αφορούν σε:
• Σπιρομέτρηση
• Οφθαλμολογικό έλεγχο
• Μέτρηση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης (ΗbΑ1c)
• Έλεγχο Αρτηριακής Πίεσης

Το χρονοδιάγραμμα του Προγράμματος «Μετρήσεις Ζωής» έχει διαμορφωθεί ως εξής:

29-30 Σεπτεμβρίου 2015, Λαμία – Γ’ ΚΑΠΗ, Τυμφρηστού 58
6-7 Οκτωβρίου 2015, Κοζάνη - Βαλταδώρειο Γυμνάσιο Κοζάνης
13-15 Οκτωβρίου 2015, Ηράκλειο Κρήτης, Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Τάλως (1ος όροφος)
3-4 Νοεμβρίου 2015, Πύργος, Αίθουσα Αποστολικής Διακονίας (έναντι Ι.Ν Αγ. Νικολάου)
9-10 Νοεμβρίου 2015, Σέρρες, Κτήριο Διοικητηρίου, Κ. Καραμανλή 36
2-4 Δεκεμβρίου 2015, Αθήνα, - 1ο Δημοτικό Ιατρείο Αθηναίων, Σόλωνος 78
8-9 Δεκεμβρίου 2015, Αιγάλεω – Δημοτικό

Πνευματικό Κέντρο Γιάννης Ρίτσος

Το πρόγραμμα «Μετρήσεις Ζωής» είναι μια σημαντική πρωτοβουλία της εταιρείας Novartis που τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και πραγματοποιείται με τη στήριξη των Δήμων Αθηναίων, Αιγάλεω, Κοζάνης, Σερρών, Λαμιέων, Ηρακλείου Κρήτης και Πύργου, καθώς και την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ).

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, προσφέροντας δωρεάν ελέγχους στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas, Ricardo Canevari επισημαίνει ότι «προσυπογράφουμε το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην υγεία, με την ασθενοκεντρική μας προσέγγιση να αποτελεί το σημείο αναφοράς στη φιλοσοφία και τη λειτουργία της Novartis. Καθώς η Ελλάδα δοκιμάζεται από τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων χρόνων, ενισχύεται η ευθύνη μας ως ηγέτιδα εταιρεία να βρεθούμε δίπλα στους Έλληνες ασθενείς και πολίτες χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, υποστηρίζοντας θέματα πρόληψης και παροχής κατάλληλης θεραπείας. Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε εδώ, δίπλα στον Έλληνα πολίτη για να παρέχουμε πάντα τη σωστή θεραπεία, στο σωστό ασθενή τη σωστή στιγμή το ταχύτερο δυνατό.»
tromaktikoΠηγή: