Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Αστυνομικοί μπράβοι για λογαριασμό επιχειρηματία! Σάπισαν στο ξύλο μετανάστη στην Ανάβυσσο για να παραιτηθεί - Του χρωστούσε 23.900 ευρώ



Παρόντες στην κακοποίηση του αφγανού μετανάστη ήταν ο επιχειρηματίας και ένας φίλος του
- Οι δύο αστυνομικοί υπηρετούν στην Άμεση Δράση Αττικής...



- Έφτασαν οι δύο αστυνομικοί στο παράπηγμα του μετανάστη και αφού τον ξυλοκόπησαν, του έσπασαν όλα τα πράγματα
- Δεν ήταν η πρώτη φορά που τον είχα σαπίσει στο ξύλο - Και την προηγούμενη εβδομάδα είχε επαναληφθεί το σκηνικό

Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, για κακοποίηση Αφγανού μετανάστη, προκειμένου να τον αναγκάσουν να πάψει να διεκδικεί τα δεδουλευμένα του, από επιχειρηματία στην Ανάβυσσο.

Μαζί τους συνελήφθησαν ο 46χρονος επιχειρηματίας και ένας ακόμα 36χρονος ιδιώτης, ο οποίος ήταν παρών στην κακοποίηση του μετανάστη.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, οι δύο ένστολοι, ένας αρχιφύλακας 49 ετών και ένας αστυφύλακας 25 ετών, οι οποίοι υπηρετούν στην Άμεση Δράση Αττικής, καθώς και οι δύο πολίτες, κατηγορούνται - κατά περίπτωση - για παράνομη βία, απρόκλητη σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απλή συνέργεια και ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά καθώς και για παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Από την έρευνα που έκανε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε ότι προχθές, οι δύο αστυνομικοί μετέβησαν με περιπολικό της υπηρεσίας τους, χωρίς φυσικά να έχουν ενημερώσει το Κέντρο Επιχειρήσεων, μαζί με τον 36χρονο ιδιώτη, στην επιχείρηση στάθμευσης σκαφών του 46χρονου, στην περιοχή «Λάκα» Αναβύσσου, όπου εργαζόταν ο 30χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, από το 2010, διαμένοντας σε πρόχειρο κατάλυμα, που του είχε παραχωρήσει ο επιχειρηματίας.

Ο 49χρονος αρχιφύλακας επιτέθηκε και χτύπησε τον μετανάστη, ενώ έκανε γυαλιά καρφιά το παράπηγμα που έμενε και κατέστρεψε τα προσωπικά του αντικείμενα, παρουσία του 25χρονου αστυφύλακα και του 36χρονου ιδιώτη.

Όμως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά. Το ίδιο είχαν κάνει και πάλι οι δύο αστυνομικοί και πριν από δύο εβδομάδες, σε βάρος του Αφγανού και αυτό για λογαριασμό του επιχειρηματία, προκειμένου να εξαναγκάσουν τον αλλοδαπό να φύγει από την επιχείρηση, χωρίς να του καταβάλει ο εργοδότης του δεδουλευμένα ύψους 23.900 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.





Πηγή: newsit.gr