Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Εκπαίδευση-βασανιστήριο μιας Κινέζας για να γίνει σωματοφύλακας



Το νέο επάγγελμα που έχει την απόλυτη ζήτηση στην Κίνα, είναι αυτό του σωματοφύλακα. Και όσο και αν σου φαίνεται απίθανο... είναι εξαιρετικά δημοφιλές ανάμεσα στις γυναίκες.



Η Κίνα είναι μια χώρα στην οποία αυξάνεται διαρκώς ο πλούτος και κατ' επέκταση τα επαγγέλματα executives και επιχειρηματιών. Όλοι αυτοί ζητάνε κατά κόρον σωματοφύλακες να τους προστατεύουν και μάλιστα οι περισσότεροι εξ αυτών ζητάνε σωματοφύλακες... θηλυκού φίλου. Από το 2011 η ζήτηση για γυναίκες σωματοφύλακες έχει αυξηθεί κατά 30% και αυτό το ποσοστό ανεβαίνει συνεχώς. Και αυτό για δυο λόγους: πρώτον γιατί θεωρείται πως μια γυναίκα σωματοφύλακας "καμουφλάρεται" πιο εύκολα και, δεύτερον, γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών ζητάει... μια γυναίκα για να της προστατεύει!



Η εκπαίδευσή τους είναι ιδιαίτερα σκληρή και περιλαμβάνει κάθε πιθανό ρεπερτόριο που αφορά πολεμική τέχνη, ασκήσεις με όπλα, αυτοάμυνα, επίθεση, καμουφλάζ και τακτικές σχεδόν... ειδικών δυνάμεων. Το γεγονός αυτό δεν λειτουργεί αποτρεπτικά για τις Κινέζες, αφού οι υποψήφιες στις σχολές σωματοφυλάκων είναι κάθε πιθανής ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου ή σωματότυπου. Δείτε μερικά στιγμιότυπα από την εκπαίδευση τους και θα καταλάβαιτε πως... δεν είναι για να της παίρνεις στο "χαλαρό".

Ίσα - ίσα μια όμορφη, γλυκία και σχετικά ντελικάτη σωματοφύλακας αυξάνει τις πιθανότητές πρόσληψής της, λένε οι ιδιοκτήτες των σχόλων.














Πηγή: