Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Πρώτη φορά αριστερά, αλλά για πάντα ίδιοι!



Πρώτη φορά αριστερά στην Ελλάδα, αλλά για πάντα ίδια η κοινωνία μας, όσο εμείς το επιτρέπουμε! Ο Παναγιώτης Δαλαταριώφ καταγράφει στο gazzetta.gr ποια πράγματα δεν θα αλλάξουν όσο δεν αντιδρούμε!



Από τη Δευτέρα (26/1) η Ελλάδα, η Ευρώπη... όλος ο πλανήτης κινείται με... αριστερή τροχιά! Όλοι μας βλέπουμε στον Αλέξη Τσίπρα την αλλαγή που θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη - τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο.

Τίποτα, όμως, δεν θα είναι πιο όμορφο αν εμείς από μόνοι μας δεν κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο ποιοτική.

Πως θα γίνει αυτό; Ορίστε 10 πράγματα που καλό θα είναι να αλλάξουμε:

1. ΠΟΤΕ δεν θα δούμε καθαρά πεζοδρόμια, δρόμους, κοινόχρηστους χώρους όσο ανοίγουμε το παράθυρο του αυτοκινήτου μας και πετάμε χαρτιά, γόπες από τσιγάρα κτλπ...

2. ΔΕΝ θα δούμε λιγότερα ατυχήματα στους δρόμους, αν από μόνοι μας δεν βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι το τιμόνι θέλει ηρεμία, καθαρή σκέψη και ξεκούραστο κορμί. Όποιος δεν μπορεί, μια χαρά είναι και τα ΜΜΜ (ειδικά το μετρό και ο προαστιακός). Ή έστω όλο και κάποιος έχει φίλο με αμάξι (να του δίνετε και τίποτα για τη βενζίνη) - ακόμη δεν έφυγε η ΤΡΟΪΚΑ

3. ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν έχει το δικαίωμα να παραπονιέται για τις ακαθαρσίες των αδέσποτων σκυλιών, αν δε μαζεύει αυτά που αφήνει ο σκύλος του στη... βόλτα του.

4. ΦΥΣΙΚΑ, πρέπει να βγάζουμε το σκασμό όταν μας... χαλάει η παρουσία κάθε αδέσποτου, όταν εμείς ξαφνικά θυμόμαστε ότι δεν μπορούμε να έχουμε άλλο το σκύλο μας στο διαμέρισμά μας και τον αφήνουμε στο δρόμο.

5. ΜΑΓΚΕΣ και ΜΑΓΚΙΤΙΣΕΣ, δεν οφείλει κανένας να έχει ταχύτητα στο κιβώτιο όσο το φανάρι είναι κόκκινο. Δεν σας φταίει ο μπροστινός σας, αν εσείς έχετε αργήσει να ξυπνήσετε....

6. Δεν πρόκειται να σε σπρώξει κανένας ξανά κατά την είσοδό σου σε κάποιο βαγόνι ή κάποιο λεωφορείο, όταν σταματήσεις ΕΣΥ από μόνος σου να σπρώχνεις.

7. ΔΕΝ θα ακούσεις κανένα, εκ του ουκ άνευ, μπινελίκι, όταν και εσύ σταματήσεις να σιχτιρίζεις τους πάντες και πάντα γύρω σου και κοιτάξεις μόνο την... καμπούρα σου και τα δικά σου λάθη. Αυτοκριτική λέγεται και πάντα πρέπει να προηγείται της κριτικής.

8. «Οι αριστεροί δεν κάνουν ρουσφέτια», ακούγεται από τους αριστερούς. Τότε, σταματήστε (και) εσείς οι αριστεροί να ζητάτε ρουσφέτια. Γεμίστε με εφόδια - όσοι το έχετε κάνει, μεταδώστε στα παιδιά σας, στα εγγόνια, στους γύρω σας έστω και ένα καλό στοιχείο του χαρακτήρα σας και του μυαλού σας.

9. Το βλέμμα μας ας πάει και λίγο πιο αριστερά - δεξιά. Όχι μόνο να περιορίζεται στις παρωπίδες του ατομικισμού μας. Υπάρχουν άστεγοι και άνθρωπο που έχουν ανάγκη το ... χθεσινό φαγητό που εμείς δεν θέλουμε, το μπουφάν που δεν μας κάνει πια, το τζιν που έχει ξεφτίσει, τα παπούτσια που ίσως έχουν μία τρύπα ή έχουν φύγει από τη μόδα.

10. ΚΑΘΕ πρωί που βγαίνεις από το σπίτι σου για να πας στη δουλειά σου, ή να βρεις δουλειά, για βόλτα ή δουλειά, σε κάποια δημόσια υπηρεσία, σε τράπεζα... οπουδήποτε να θυμάσαι ότι έχεις κάπου να πας. Ότι μπορείς και ότι είσαι σε θέση να πας. Κάποιοι χρειάζονται να πληρώσουν άλλους για να το κάνουν.

* Και που 'σαι: Κάποτε κατηγορούσαμε τους δήμους που δεν έχουν προνοήσει να φτιάξουν πεζοδρόμιο για αναπήρους. Αν όχι όλοι οι περισσότεροι δήμοι πλέον έχουν. ΣΤΑΜΑΤΑ αυτή την παπαριά να παρκάρεις όπου σου γουστάρει!

** ΦΥΣΙΚΑ, «ουδείς άσφαλτος», που λέει κι η Άντζελα Δημητρίου. Όλοι μας έχουμε και θα έχουμε κάποια κακιά στιγμή. Όλοι μας θα κάνουμε τη μαλακία μας. Όλοι μας θα δούμε τον εαυτό μας να κάνει πράγματα που είναι έξω από τον χαρακτήρα και τη γενικότερη κοινωνική συμπεριφορά μας. Όμως, ας έχουμε καταφέρει να αντιμετωπίζουμε τη ζωή και το συνάνθρωπό μας με σεβασμό! ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ είναι η κοινωνική παιδεία και καμία δεξιά, αριστερή ή κεντρώα κυβέρνηση δεν θα το αλλάξει. Όλα τ΄άλλα διδάσκονται...



Πηγή: gazzetta.gr