Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Οι "50 αποχρώσεις του γκρι" ξύπνησαν άγρια πάθη στα ζευγάρια!


Η ταινία απενοχοποίησε το σαδομαζοχιστικό σεξ και έβαλε φωτιά στη φαντασία των Ελληνίδων, που κατέκλυσαν τα sex shops...



Της Σάσας Σταμάτη

Ένθετο «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η παθιασμένη ερωτική σχέση της νεαρής φοιτήτριας Αναστάζια Στιλ και του επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέι, των δύο πρωταγωνιστών της τριλογίας «50 αποχρώσεις του γκρι», του best seller που απενοχοποίησε το σαδομαζοχιστικό σεξ, έκανε τη φαντασία των γυναικών να αφηνιάσει. Μάλιστα, η μεταφορά της ιστορίας στη μεγάλη οθόνη στάθηκε η αφορμή να γεμίσουν τα sex shops από Ελληνίδες που θέλουν να σπάσουν την ερωτική μονοτονία και να πειραματιστούν με νέα, τολμηρά παιχνίδια.

Το κόκκινο δωμάτιο του Κρίστιαν Γκρέι έγινε πηγή έμπνευσης για τα κορίτσια των 30 και κάτι, που σχεδόν έσυραν τους συντρόφους τους να δούνε μαζί το έργο στον κινηματογράφο, μήπως και… προσθέσουν κάποια από τις σκηνές στο δικό τους ερωτικό σενάριο. Ετσι, τα μαστίγια, οι χειροπέδες και κάθε είδους kinky toy έχoυν γίνει τα... must have της εποχής, γεγονός που κάνει τα πιο πουριτανικά αρσενικά να κοκκινίζουν και μόνο στην ιδέα ότι θα τα χρησιμοποιήσουν.

Για του λόγου το αληθές, μπήκαμε σε αρκετά sex shops της Αθήνας και ανακαλύψαμε έναν κόσμο γεμάτο ηδονή και πόνο. «Μετά τις “50 αποχρώσεις του γκρι”, οι πωλήσεις στα μαστίγια έχουν διπλασιαστεί», λέει ο Ηρακλής Λαζαρίδης, υπεύθυνος ενός από τα μεγαλύτερα sex shops στο κέντρο της Αθήνας, και περιγράφει: «Συνήθως έρχονται γυναίκες και ψωνίζουν. Ζητάνε ό,τι έχουν δει στην ταινία. Μάσκες, μαστίγια και ειδικά παιχνίδια, που χαρίζουν οργασμό στις κυρίες. Η τιμή των μαστιγίων ξεκινάει από δέκα ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα πενήντα. Τα δερμάτινα με τις πολλές ουρές είναι λίγο ακριβότερα».

ΤΑ... ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. Οση ώρα μάς μιλάει ο υπεύθυνος του καταστήματος, περιεργαζόμαστε τη βιτρίνα, η οποία είναι εμπνευσμένη από την ταινία. Αλυσίδες και δερμάτινες στολές βρίσκονται σε περίοπτη θέση, δείχνοντας έτσι στον πελάτη πως τα σαδομαζοχιστικά παιχνίδια είναι της μόδας. «Πάντα είχαμε πελάτες που ζητούσαν σαδομαζοχιστικά αξεσουάρ, αλλά τον τελευταίο καιρό ο αριθμός τους έχει αυξηθεί», τονίζει ο κύριος Λαζαρίδης, ο οποίος μας δείχνει ένα sex toy από την ταινία: «Αυτό είναι της σειράς “50 αποχρώσεις του γκρι”, που κυκλοφόρησε μαζί με το βιβλίο και την ταινία. Πρόκειται για ένα από τα παιχνίδια που έδωσε ο Κρίστιαν Γκρέι στην Αναστάζια για να δοκιμάσει». Κάπως έτσι έγιναν μόδα και οι μπάλες κολπικής ευχαρίστησης. Πρόκειται για παιχνίδια που φοριούνται ακόμη και σε δημόσιο χώρο. Μάλιστα, στο βιβλίο η σκηνή όπου η Αναστάζια δοκιμάζει το συγκεκριμένο sex toy είναι τόσο περιγραφική, ώστε δίνει τροφή στη φαντασία.

Περπατώντας στους διαδρόμους του sex shop, ανακαλύπτουμε ακόμη περισσότερα αξεσουάρ που προσφέρουν ταυτόχρονα ηδονή αλλά και πόνο. Κεριά, μάσκες, σφιγκτήρες πέους, δερμάτινα κορμάκια, κούνιες, ειδικές καρέκλες δεσίματος και πολλά άλλα, που όντως μοιάζουν σαν να έχουν βγει από τις σκηνές της ταινίας, η οποία μάλλον δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα το γυναικείο κοινό, αφού όσες κυρίες είχαν διαβάσει το βιβλίο περίμεναν ακόμη πιο τολμηρές σκηνές.

«Οι ρόλοι διαφέρουν από ζευγάρι σε ζευγάρι. Μπορεί να είναι αφέντρα η γυναίκα ή αφέντης ο άντρας. Οι αφέντρες αγοράζουν συνήθως και τακούνια για να πατάνε τον σύντροφό τους, ενώ οι άντρες αφέντες ζητάνε περισσότερο μαστίγια και χειροπέδες».

Ο υπέροχος κύριος Γκρέι με τις επιχειρήσεις, το ιδιωτικό λίαρ τζετ και τη μυστηριώδη σεξουαλική ζωή φαίνεται πως έχει σαγηνεύσει τις γυναίκες, οι οποίες τον φαντασιώνονται στο πρόσωπο του συντρόφου τους. Το γεγονός ότι ο Γκρέι επιλέγει για παρτενέρ του μια απλή κοπέλα τις εξιτάρει ακόμη περισσότερο, αφού έτσι ο πόνος του σαδομαζοχισμού καλύπτεται και από ένα ρομαντικό πέπλο, που μετατρέπει την ιστορία σε ρομάντζο.

Aνταλλαγή συντρόφων και όργια στο κέντρο της Αθήνας

Η πολύ μεγάλη απήχηση της ταινίας «50 αποχρώσεις του γκρι» στις γυναίκες δείχνει πως μάλλον υπάρχει έλλειψη φαντασίας και ποικιλίας στην ερωτική τους ζωή, γεγονός που ενισχύεται ακόμη περισσότερο και από την εμφάνιση clubs για ανταλλαγή ζευγαριών. Οι Ελληνες αναζητούν ερωτικές περιπέτειες ακόμη και μέσω της ανταλλαγής συντρόφων. Αυτή τη στιγμή, το Διαδίκτυο κατακλύζεται από αγγελίες ζευγαριών που ψάχνουν τρίτο πρόσωπο να μπει ανάμεσά τους ή άλλο ζευγάρι, προκειμένου να ανταλλάξουν συντρόφους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο μάλιστα πως ήδη λειτουργούν δύο clubs ανταλλαγής συντρόφων. Το ένα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και το άλλο στο κέντρο του Πειραιά. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε ζευγάρια και τηρείται απόλυτη εχεμύθεια. Στο βάθος των clubs υπάρχουν δωμάτια, όπου τα ζευγάρια... έρχονται πιο κοντά και γνωρίζουν καλύτερα ο ένας τον άλλο.

Αφέντρες. Πολλοί είναι αυτοί που πληρώνουν προκειμένου να υποταχθούν κάτω από το μαστίγιο ή το τακούνι μιας αφέντρας. Στην Αθήνα υπάρχουν αρκετές αφέντρες, που έχουν υπό τις «διαταγές» τους από πολιτικούς και καλλιτέχνες μέχρι και δημόσιους υπαλλήλους. Οπως αναφέρουν στις ιστοσελίδες τους, οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι να πραγματοποιούν τις φαντασιώσεις κάθε αρσενικού που επιθυμεί να υποταχθεί και δεν τολμά να το εκμυστηρευτεί στη σύντροφό του. Για παράδειγμα, το doggy training, να τους δένουν δηλαδή και να τους φέρονται σαν κατοικίδια, είναι από τις πιο συνηθισμένες απαιτήσεις των πελατών, οι οποίοι προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα.




Πηγή: apospasma