Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Διορθώστε τις γρατζουνιές στο αυτοκίνητο χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία!



Γρατζουνίσατε το αμάξι σας;; Μην ανησυχείτε, υπάρχει λύση στο πρόβλημά σας!



Όπως είναι λογικό, το αυτοκίνητό μας με την καθημερινή χρήση αποκτά μικρογρατζουνιές οι οποίες του χαλάνε την όψη - και μαζί με αυτήν και τη διάθεσή μας. Δείτε πώς μπορείτε να τις επιδιορθώσετε χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Για να τις απαλύνετε (ή και να τις εξαφανίσετε) θα χρειαστείτε: δύο μαλακά στεγνά υφάσματα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία παλιά φανέλα την οποία θα κόψετε στη μέση) και μια αλοιφή για το γυάλισμα του αυτοκινήτου (θα τη βρείτε σε καταστήματα με είδη αυτοκινήτου, καλό είναι να πάρετε μια καλή για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα).



Διώξτε τις γρατζουνιές με μία ειδική αλοιφή και ένα στεγνό καθαρό πανί. Τρίψτε ελαφρώς με κυκλικές κινήσεις.

Πριν ξεκινήσετε θα πρέπει να έχετε φροντίσει να βρίσκεται το αυτοκίνητό σας για αρκετή ώρα σε σκιερό μέρος. Μετά, για να διώξετε τις γρατζουνιές ακολουθήστε την εξής διαδικασία:

-Αν κάποια γρατζουνιά έχει αφαιρέσει το χρώμα του αυτοκινήτου, δεν πρέπει να επιμείνετε να την τρίβετε γιατί μπορεί να την κάνετε πολύ χειρότερη.

-Βάλτε λίγη ποσότητα από την αλοιφή στο ένα ύφασμα και τρίψτε το σημείο που βρίσκεται η γρατζουνιά κάνοντας κυκλικές κινήσεις -σχετικά απαλές- για περίπου μισό λεπτό.

-Με το δεύτερο ύφασμα καθαρίστε την αλοιφή από το σημείο μέχρι να εξαφανιστεί τελείως.

-Αν οι γρατζουνιές δεν είναι βαθιές κατά πάσα πιθανότητα θα εξαφανιστούν.

-Αν εξακολουθούν να φαίνονται, βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν αφαιρέσει το στρώμα χρώματος του αυτοκινήτου και επαναλάβετε τη διαδικασία για καλύτερα αποτελέσματα.

Πηγή: spirossoulis.com