Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Απίστευτο: Πρώην παίκτης της ΑΕΚ έγινε ράπερ!


Οι αναμετρήσεις με τη Σεβίλλη στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο συγκλονιστικός (αλλά χαμένος) τελικός Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό και όλα όσα θυμάται ο Ταμαντανί Ενσαλίβα από τα τρία χρόνια του στην ΑΕΚ. Ο 33χρονος μέσος μιλά και...



ραπάρει στο sdna.gr.
Στην ΑΕΚ πρωτοέπαιξε με τη φανέλα του Πανιωνίου. Μία σεζόν με τους «κυανέρυθρους» ήταν αρκετή για να του δώσει... προαγωγή στην ΑΕΚ, στην οποία έμεινε από το 2007 μέχρι τον Ιανουάριο του 2010. Και επειδή η Ελλάδα, μάλλον, τον... εμπνέει επέστρεψε και τρίτη φορά για να φορέσει τη φανέλα της Καβάλας, το 2012. Πληροφορίες τον ήθελαν το καλοκαίρι του 2010 να έχει συμφωνήσει με τη Μπέτις, η μεταγραφή δεν έγινε και καθώς έμεινε χωρίς ομάδα άρχισε να γράφει στίχους και έναν χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, με τον τίτλο «Beats & Burgers».

«Όταν δεν παίζεις ποδόσφαιρο, μπορείς να τυλίγεις burgers, ή ακόμη και να τραγουδάς ραπ. Η ζωή άλλωστε συνεχίζεται» έλεγε τότε ο ποδοσφαιριστής από το μακρινό Μαλάουι, που πολιτογραφήθηκε Καναδός και στη συνέχεια απέκτησε γερμανικό διαβατήριο.
Το sdna.gr τον βρήκε στην... γειτονική Σμύρνη (όχι τη Νέα), όπου βρίσκεται από το 2013, και μας μίλησε για όσα (ωραία) έζησε στην ΑΕΚ.

-Ταμ, θα μας μιλήσεις για τις αναμνήσεις σου από την Ελλάδα;
Σίγουρα μόνο ωραία πράγματα έχω να θυμάμαι από την χώρα σας. Το μοναδικό άσχημο που μπορώ να πω είναι η στιγμή που έπρεπε να φύγω! Πέρασα πολύ ωραία και δεν μετανιώνω για όσα έζησα στην Ελλάδα και για τις επιλογές που έκανα εκεί.

-Στιγμές και παιχνίδια που δεν θα ξεχάσεις από την παρουσία σου στην ΑΕΚ;
Θυμάμαι πολύ έντονα το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Σεβίλλη, αλλά και τον τελικό του Κυπέλλου. Στον αγώνα με τη Σεβίλλη παίξαμε κόντρα σε παίκτες που επρόκειτο να γράψουν ιστορία στο ποδόσφαιρο και είναι πάντα πολύ όμορφο όταν σκέφτεσαι το παρελθόν να βλέπεις πόσον τιμητικό ήταν που μπόρεσες να είσαι αντίπαλος με τέτοιους ποδοσφαιριστές. Στον τελικό του Κυπέλλου, ζήσαμε μια απίστευτη ποδοσφαιρική αμτόσφαιρα, την οποία πουθενά αλλού δεν συνάντησα. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και μακάρι να είχαμε κερδίσει. Αυτός ο χαμένος τελικός είναι κάτι που με πληγώνει ακόμα.

-Από τους συμπαίκτες σου και τους προπονητές σου, θα ξεχώριζες κάποιους;
Όλοι οι προπονητές μου προσέφεραν κάτι, το οποίο με βοήθησε να εξελιχθώ σαν ποδοσφαιριστής. Ακόμα και αν το μάθημα που χρειάστηκε να πάρω ήταν να κάνω υπομονή και να περιμένω την ευκαιρία μου. Μετανιώνω,όμως, που ήταν μικρή η περιόδος στην ΑΕΚ με τον Σέρα Φερέρ. Ήταν ένας σκληρός άνθρωπος, μια ισχυρή προσωπικότητα, αλλά όσα με δίδαξε τα βλέπω σήμερα να εφαρμόζονται στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, κυρίως στη Μπαρτσελόνα. Είναι ξεχωριστό να μαθαίνεις από ανθρώπους που είναι πραγματικοί δάσκαλοι.

-Τι κάνεις σήμερα στην καριέρα σου; Μόνο ποδόσφαιρο ή και μουσική;
Τώρα παίζω στην Μπούκασπορ. Είμαι πολύ χαρούμενος που ακόμα μπορώ να αγωνίζομαι καθώς ζω και αναπνέω για το ποδόσφαιρο. Χόμπι όπως η μουσική εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό κομμάτι τη ζωής μου, αλλά μέχρι να αποσυρθώ το ποδόσφαιρο θα είναι η προτεραιότητά μου.

-Τι θα έλεγες σήμερα για την ΑΕΚ και ποιό μήνυμα θα έδινες στους οπαδούς της ομάδας;
Ελπίζω όλα να πάνε καλά και η ΑΕΚ να επιστρέψει άμεσα στη Σούπερ Λίγκα. Όπου και αν έχω πάει από όταν έφυγα, σε όλον τον κόσμο, όλοι αναγνωρίζουν το όνομα και το μέγεθος του συλλόγου, και αυτό οφείλουν να διατηρήσουν οι άνθρωποί της. το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο χρήματα, αλλά είναι κυρίως ισχυροί δεσμοί, που δημιουργούν ένα συμπαγές και δυνατό σύνολο και ελπίζω έτσι να παραμείνει η ΑΕΚ και οι οπαδοί της.





Πηγή: sdna.gr