Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Νούμερο - σοκ των ανθρώπων που λιμοκτονούν στον πλανήτη


Συγκλονιστικά στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ. Πάντως όπως χαρακτηριστικά...



αναφέρει στην έκθεσή του ο αριθμός είναι αισθητά μειωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα 25 χρόνια.

Όπως αναφέρει ο FAO σε έκθεσή του για την έλλειψη επισιτιστικής ασφάλειας στον κόσμο (SOFI 2015) που δημοσιεύτηκε σήμερα, 795 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο εξακολουθούν να υποφέρουν από υποσιτισμό, δηλαδή μειώθηκαν κατά 167 εκατομμύρια την τελευταία δεκαετία -ανέρχονταν σε 1 δισεκατομμύριο το 1990-1992, διαπιστώνοντας παράλληλα ιδιαίτερη πρόοδο να έχει σημειωθεί στην Ασία, την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Ωστόσο, ο οργανισμός επισημαίνει ότι η υποσαχάρια Αφρική εξακολουθεί να βρίσκεται στο κόκκινο με σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της (23,2%) να υποφέρει από υποσιτισμό.

Περισσότερες από τις μισές αναπτυσσόμενες χώρες (72 στις 129), υπογραμμίζει επίσης ο οργανισμός, πέτυχαν τον Στόχο της Χιλιετίας, ο οποίος είχε καθοριστεί το 2000 στην Νέα Υόρκη και αφορούσε στην μείωση κατά το ήμισυ του αριθμού των ανθρώπων στον κόσμο που πεινούν σε περίοδο 15 ετών.



Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr