Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΕΓΓΡΑΦΑ ΒΟΜΒΑ: Από που άρπαξαν με το έτσι θέλω 150 εκατομμύρια ευρώ για να πληρώσουν τις συντάξεις;


Με το «έτσι θέλω», - σύμφωνα με τα ...




dikaiologitika.gr - με υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη, μεταφέρονται ταμειακά διαθέσιμα του ΕΤΑΤ (Ενιαίο Ταμείο Ασφάλειας Τραπεζοϋπαλλήλων) ύψους 150 εκατ. ευρώ, με δάνειο απευθείας στο ΙΚΑ.

Έτσι, πρόκειται να ξεπεραστεί η διαρκής άρνηση του ΔΣ του Ταμείου να υπερψηφίσει πρόταση για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων και ταυτόχρονα, παίρνει «βαθιά ανάσα» το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), που αντιμετωπίζει ξεκάθαρο πρόβλημα για να καταβάλλει την κρατική χρηματοδότηση για να χορηγηθούν κανονικά οι συντάξεις του ΙΚΑ.

Όπως επισημαίνεται, η απόφαση αυτή λήφθηκε επειδή πριν από την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Ιουνίου, ημερομηνία καταβολής των συντάξεων σε 1,2 εκατ συνταξιούχους του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας « μεσολαβεί χρονικό διάστημα δύο αργιών (Σαββατοκύριακο) και έτσι ο κύριος όγκος των εισπράξεων του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ από ασφαλιστικές εισφορές ύψους άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ θα εισπραχθεί στις 29 και 30 Ιουνίου». Επίσης, τονίζεται ότι «λόγω του κατεπείγοντος δίνεται εντολή στα αρμόδια όργανα του ΕΤΑΤ να μεταφερθεί το ανωτέρω ποσό σε λογαριασμό του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ στις 26.06.2015 και το αργότερο έως τις 13.00.» Εμμέσως πλην σαφώς, το υπουργείο Εργασίας παραδέχεται ότι χωρίς τα κεφάλαια του ΕΤΑΤ δεν θα υπήρχαν τα απαραίτητα κονδύλια για να καταβληθούν οι συντάξεις.

Το δάνειο χορηγείται εντόκως και η διάρκειά του «ορίζεται από 26/06/2015 έως 30/06/2015».

Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι θα καταστεί δυνατό το ΓΛΚ να αποστείλει τα ποσά που χρειάζεται ως κρατική επιχορήγηση, εντός της ημέρας, για να πιστωθούν οι συντάξεις στην ώρα τους και την Δευτέρα να μπορούν να εισπραχθούν από τους δικαιούχους - συνταξιούχους.

Η απόφαση Σκουρλέτη




Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr