Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Βόμβα Guardian - Καταιγιστικές εξελίξεις: Στο τραπέζι και η πρόταση για μείωση του χρέους;


Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές...
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης είχαν βρει...



τοίχο, ειδικά μετά το "ναυάγιο" του χθεσινού Eurogroup, ωστόσο αν επαληθευτεί αυτό που υποστηρίζει ο δημοσιογράφος του Guardian, Ian Traynor, τότε θα πρόκειται για εντυπωσιακή ανατροπή των δεδομένων.

Χρέος. Μία λέξη "κλειδί" για την ελληνική κυβέρνηση, μία λέξη "αγκάθι" για τις διαπραγματεύσεις που ήδη μετρούν περίπου 5 μήνες.

Κι αυτό γιατί από την ελληνική πλευρά, μία σαφής αναφορά από την πλευρά των... απέναντι στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, αποτελούσε... προαπαιτούμενο για την επίτευξης της (οποιασδήποτε) συμφωνίας.

Άλλωστε, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει συστήσει ξεχωριστές Επιτροπές στην Βουλή σχετικά με το χρέος, κάτι που αποδεικνύει ότι για την Αθήνα, το συγκεκριμένο ζήτημα είναι μείζονος σημασίας.

Η "βόμβα" μέσω... twitter

Ενώ λοιπόν, οι (ατελείωτες) διαβουλεύσεις μεταξύ των εταίρων και της κυβέρνησης που δεν έβγαλαν αποτέλεσμα, ήταν η αιτία για να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δημοψήφισμα για τις 5 Ιουλίου, ο Ian Traynor βάζει "φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό.

Πως; Μιλώντας ανοιχτά για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Αναφέρει συγκεκριμένα στο twitter: "Η Κομισιόν τώρα λέει πως όλοι συμφωνούν ότι η τελική πρόταση θα πρέπει να περιλαμβάνει πρόταση για την ελάφρυνση του χρέους. Σημαίνει ότι αναβιώνει ένας όρος ίσως από το 2012. Απίστευτο!".



Πηγή: madata.gr