Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Η Κομισιόν και επίσημα "αδειάζει" την ελληνική κυβέρνηση


«Η πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί την προηγούμενη εβδομάδα είναι μια καλή βάση (διαπραγμάτευσης), υπό την προϋπόθεση ότι όλες οι πλευρές είναι προσηλωμένες στην επίλυση των ανοιχτών θεμάτων» επέμεινε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.




Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, ερωτηθείς σχετικά, επανέλαβε τη χθεσινή δήλωση του κ. Γιούνκερ ότι η Επιτροπή θα ήθελε να έχει τις ελληνικές προτάσεις για να τις μελετήσει πριν την τριμερή συνάντηση της Τετάρτης.

Μάλιστα, ο κ. Σχοινάς υπαινίχθηκε ότι οι συναντήσεις που προγραμματίζονται για αυτήν την εβδομάδα στο περιθώριο της Συνόδου με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής θα έχουν νόημα μόνον εφόσον έχουν κατατεθεί οι νέες προτάσεις της Αθήνας.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για μια λύση. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παρουσίασε ξεκάθαρα τις θέσεις του στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες στη Βαυαρία» τόνισε.

«Δεν έχω τίποτα άλλο να πως σε σχέση με όσα δήλωσε ο πρόεδρος Γιούνκερ. Έχουμε μια συνήθεια σε αυτόν τον οίκο ότι όταν ο πρόεδρος έχει τοποθετηθεί για κάτι και δεν έχει μεσολαβήσει κάποια εξέλιξη ‘να το σκάμε’ (shut up)», ανέφερε μάλιστα κοινοτικός αξιωματούχος.

Σημειώνεται ότι πηγές της Επιτροπής δεν θέλησαν να επιβεβαιώσουν αν επαναλαμβάνονται από σήμερα, και σε ποιο επίπεδο, οι διαβουλεύσεις των ελληνικών αρχών με τους εκπροσώπους των θεσμών παρά τις σχετικές δηλώσεις του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. «Από μεριάς μας, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε και πάλι τις συνεδριάσεις ανά πάσα στιγμή» σχολίαζαν.

«Η 30η Ιουνίου εκ των πραγμάτων είναι ένα όριο, μια και λήγει η παράταση της δανειακής σύμβασης» αναγνώρισε στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Μιλάμε για μια ενιαία συμφωνία, με ενιαίους όρους και ενιαία προαπαιτούμενα... Οι όροι θα πρέπει να συμφωνηθούν εντός του μήνα» υπογράμμισε.

Προς την κατεύθυνση αυτή, τόνισε ότι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι στις Βρυξέλλες μαζί με τους οικονομολόγους που μετείχαν έως τώρα στις διαπραγματεύσεις, και ότι οι επαφές γίνονται σε πολιτικό επίπεδο.






Πηγή: 24wro.eu