Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Τέλος στις τρομακτικές ενέσεις


Εμβολιασμός με διασπώμενες μικροβελόνες αντί ενέσεων!
Σύντομα, ένα hi-tech επίθεμα διασπώμενων μικροβελόνων θα εμβολιάζει τους ανθρώπους κατά της γρίπης. Ήλθε λοιπόν το τέλος του κλασσικού εμβολιασμού με τις παραδοσιακές –και τρομακτικές – ενέσεις;



Ποιος δεν φοβάται τις βελόνες; Αυτές όμως είναι διαφορετικές. Κατ’ αρχήν είναι τόσο μικρές που καλά-καλά δεν τις βλέπεις. Και όπως υποστηρίζουν στην επιθεώρηση Biomaterials ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα, ο εμβολιασμός κατά της γρίπης με επιθέματα μικροβελόνων από υαλουρονικό οξύ, σχεδιασμένες να διαλύονται στο δέρμα διαχέοντας το εμβόλιο στον οργανισμό, παρέχει καλύτερη προστασία από τον καθιερωμένο εμβολιασμό με τις κλασσικές ενέσεις.


Το σύστημα εμβολιασμού που ανέπτυξαν οι Ιάπωνες ερευνητές υπόσχεται να κάνει την διαδικασία πιο εύκολη, ασφαλέστερη και το κυριότερο, λιγότερο επώδυνη. Το επίθεμα μικροβελόνων MicroHyala δεν εγκυμονεί τους γνωστούς κινδύνους από τις χρησιμοποιημένες βελόνες και αντίθετα με παρόμοια συστήματα με μικροβελόνες από σιλικόνη ή μέταλλο που μπορούσαν να σπάσουν μέσα στο δέρμα αφήνοντας ακόμη πιο μικροσκοπικά θραύσματα, αυτές είναι κατασκευασμένες από υδατοδιαλυτό υλικό.

Πηγή: