Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Υπάρχει σεξουαλική ζωή μετά τα 40;


Όσο μεγαλώνουμε το σεξ γίνεται χειρότερο; Μύθος ή αλήθεια;




Σίγουρα έχεις ακούσει πολλές φορές ότι όσο μεγαλώνει κανείς, μειώνεται και η διάθεση για σεξ. Άραγε, είναι αλήθεια αυτό; Το σεξ έχει ηλικία; Η αλήθεια είναι ότι συμβαίνουν πολλές αλλαγές στο σώμα σου μεγαλώνοντας. Οι υποχρεώσεις ολοένα και αυξάνονται και οι αντοχές μειώνονται. Πόσο μπορούν όλα αυτά να επηρεάσουν τη σεξουαλική σου ζωή; Μάθε λοιπόν, ότι δεν είναι απαραίτητο το σεξ να γίνει χειρότερο όσο περνούν τα χρόνια. Αντίθετα, μπορεί να γίνει και πολύ καλύτερο. Είναι στο χέρι σου!
1. Όσο μεγαλώνεις, το σεξ γίνεται πιο συναρπαστικό

Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών κι εμείς πιστεύουμε στην επιστήμη! Στις έρευνες αυτές πήραν μέρος γυναίκες διαφόρων ηλικιών, μέχρι και 80 (!), οι περισσότερες από τις οποίες δήλωσαν ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένες με την σεξουαλική τους ζωή. Πιο συγκεκριμένα, το 67% των μεγαλύτερων γυναικών (από 40 και πάνω), ισχυρίστηκαν ότι έρχονται σχεδόν πάντα σε οργασμό, κάθε φορά που συνευρίσκονται ερωτικά με το ταίρι τους. Το σεξ, όσο περνούν τα χρόνια, μπορεί να γίνει όντως καλύτερο!

2. Ο σύντροφός σου είναι περισσότερο έμπειρος όσο περνούν τα χρόνια

Έχει μια εμπειρία στην πλάτη του και γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει και πώς να το κάνει. Το καλό σεξ, θέλει εμπειρία και σε αυτό έχουν τεράστιο πλεονέκτημα οι γυναίκες που είναι κοντά στην ηλικία των 40 και άνω. Οι γυναικολόγοι συμφωνούν με την παραπάνω άποψη και συμπληρώνουν ότι οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι το καλύτερο σεξ το κάνουν μεταξύ των 20 και των 30, κάτι που αποτελεί τεράστιο μύθο. Όσο ήσουν μικρότερη, έκανες σεξ με άντρες που ήταν πάνω κάτω στη δική σου ηλικία. Πόση εμπειρία μπορεί να έχει ένας 20χρονος, σε σχέση με έναν ώριμο άντρα; Όσο μεγαλώνεις, το σεξ γίνεται καλύτερο και πιο ποιοτικό, γιατί η εμπειρία που έχεις αποκτήσει από το παρελθόν, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

3. Προσπάθησε να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και να συμβιβαστείς με το χρόνο που περνάει από επάνω σου

Σήμερα, οι 50αρες γυναίκες, μοιάζουν με 30άρες. Όσο μεγαλώνει μια γυναίκα σήμερα, ομορφαίνει. Κι αυτό γιατί προσέχουν αρκετά τον εαυτό τους. Η κοινωνίας μας όμως, έχει την τάση να παρουσιάζει συνεχώς πρότυπα γυναικών, τα οποία μοιάζουν να απέχουν κατά πολύ από τη μέση Ελληνίδα γυναίκα. Μην τα λαμβάνεις σοβαρά υπόψιν σου και μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να μπει στην οποιαδήποτε σύγκριση με αυτά. Αγάπησε τον εαυτό σου, συμφιλιώσου με το χρόνο που περνάει από πάνω σου και αυτό θα σε κάνει να νιώθεις καλά με το σώμα και τις ατέλειές σου, κάτι που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και στην ερωτική σου ζωή. Σταμάτα να αγχώνεσαι για το χρόνο που περνάει και απλά απόλαυσε κάθε στιγμή!

4. Τα ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί, κάνουν καλύτερο σεξ

Οι γυναίκες που κάνουν έρωτα με τον ίδιο παρτενέρ για μεγάλο διάστημα, παρουσιάζουν, σύμφωνα με έρευνες, χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης και είναι πιο χαρούμενες κι ευτυχισμένες. Ποιος είπε ότι ο γάμος και οι σχέσεις που κρατούν χρόνια, δεν κάνουν καλό κρεβάτι και σκοτώνουν τον έρωτα;

5. Γίνεται να έρθεις σε οργασμό μεγαλώνοντας;

Όσο μεγαλώνει μία γυναίκα, συμβαίνουν διάφορες αλλαγές στο σώμα της. Άλλες είναι ορατές και άλλες όχι. Μία από τις μη ορατές είναι ότι χαλαρώνουν τα τοιχώματα της μήτρας, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει λίγο τον οργασμό. Εκτός αν κάνεις το εξής τρικ: Σφίξε τον κόλπο σου και ύστερα χαλάρωσέ τον. Έτσι θα γυμνάσεις του μύες σου στο ευαίσθητο σημείο σου, που έχουν χαλαρώσει. Δοκίμασε να το κάνεις και κατά τη διάρκεια του σεξ, για μεγαλύτερη απόλαυση. Κάνε αυτή την άσκηση για 3 εβδομάδες, δύο φορές την ημέρα και θα δεις διαφορά.

6. Όσο μεγαλώνεις, χρειάζεσαι περισσότερη ώρα στο κρεβάτι

Το αιδοίο σου θέλει χρόνο για να υγρανθεί, κάτι που όταν ήσουν πιο μικρή δεν αποτελούσε πρόβλημα. Μπορείς να κάνεις ακόμα τέλειο σεξ, αρκεί εσύ και ο σύντροφός να καταλάβετε ότι πρέπει να ασχοληθείτε περισσότερο ο ένας με τον άλλον.

7. Οι μεγαλύτερες γυναίκες κάνουν περισσότερο σεξ

Σύμφωνα με μια έρευνα, οι γυναίκες από 30 μέχρι και 50 χρόνων, κάνουν περισσότερο σεξ από τις 20άρες. Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες μεταξύ των 27 και 45 χρόνων ,αποδείχτηκε ότι όχι απλά έχουν περισσότερες σεξουαλικές φαντασιώσεις από εκείνες που είναι στην ηλικία των 18 μέχρι και 26, αλλά κάνουν και περισσότερο σεξ.

Λοιπόν, ζηλεύεις ακόμα τις εικοσάρες;

Πηγή: parapolitika.gr