Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Θέλετε να εντοπίζετε τους φίλους σας σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων; 18χρονος δημιούργησε την ιδανική εφαρμογή


Εκτός από το «πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι» υπάρχει φαίνεται και...



το «πες μου τον φίλο σου να σου πως που βρίσκεται» ή κάπως έτσι συνέλαβε την ιδέα νεαρός Λαρισαίος, ο οποίος δημιούργησε μία εφαρμογή που δείχνει ανά πάσα στιγμή που είναι οι φίλοι του καθενός σε ακτίνα 1,5 χλμ αρχικά, ενώ ο προγραμματισμός είναι αργότερα η ακτίνα δράσης να επεκταθεί για να «πιάνει» μεγαλύτερες πόλεις.

Και πως το σκέφθηκε αυτό ο 18χρονος Βαλεντίνος Τζέκας, ο οποίος φέτος μπήκε στο Πανεπιστήμιο στην πληροφορική Κέρκυρας;

Από... ανάγκη του ίδιου και των συνομήλικων που, όπως λέει, το καλοκαίρι όταν τέλειωσαν οι πανελλήνιες, πήγαιναν με το τρένο από τη Λάρισα στον Πλαταμώνα για μπάνιο. Και κει υπάρχουν δυο «στέκια» που συνήθως συχνάζουν, οπότε αντί να τηλεφωνεί ή να στέλνει μηνύματα, προκειμένου να βρεθούν επινόησε μέσα στο καλοκαίρι το σύστημα «Near - Check Who's Nearby» το οποίο τώρα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο δοκιμών, ώστε στο επόμενο χρονικό διάστημα να τεθεί σε κυκλοφορία. «Το έκανα γιατί πλέον όλοι στην ηλικία μου ή θα είναι online ή θα βγαίνουν βόλτες. Ας βρισκόμαστε λοιπόν χωρίς κόπο», δηλώνει.

Αυτοδίδακτος, ασχολείται με την πληροφορική από τα δώδεκα του χρόνια και όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «δεν μπορώ να φανταστώ στην ζωή μου να κάνω τίποτε άλλο».

«Με το 'Near' μπορείς να δεις στον χάρτη ποιος βρίσκεται κοντά σου σε μια απόσταση 1,5...3... αλλά και 5 χιλιομέτρων για πιο μεγάλες πόλεις» όπως αναφέρει αλλά μπορεί να έχει και χρήση «χάρτη» με την έννοια ότι σε περίπτωση που βρεθεί ο χρήστης σε περιοχή που δεν γνωρίζει μπορεί να πάρει οδηγίες μέσω των χαρτών της google.

Πάντως πριν ακόμη κυκλοφορήσει η εφαρμογή αυτή, με την γνωστοποίηση της, αυτή έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον επενδυτών και επιχειρηματιών αλλά και πολλών νεαρών σε ηλικία ατόμων. Είναι χαρακτηριστικό με τον Βαλεντίνο, επικοινώνησαν παιδιά ακόμη και από το ελληνικό λύκειο στις Βρυξέλλες που περιμένουν ανυπόμονα τη νέα εφαρμογή.



Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr