Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτοί ειναι οι 8 λόγοι για τους οποίους οι άνδρες ΔΕΝ θέλουν να παντρευτούν! Εσύ τους ήξερες;


Φοβούνται ακόμη και ότι θα χάσουν τα παιδιά τους, αλλά και χρήματα«Ολοένα λιγότεροι άνθρωποι παντρεύονται τον τελευταίο καιρό και ακόμα λιγότεροι άνδρες μοιάζουν να ενδιαφέρονται για γάμο.





Οι άνδρες δε βλέπουν τον γάμο ως κάτι σημαντικό, τουλάχιστον σε σχέση με 15 χρόνια πριν» κάπως έτσι ξεκινά κείμενό της στην αμερικανική Huffington Post η συγγραφέας του βιβλίου «Οι άνδρες κατεβαίνουν σε απεργία:


Γιατί οι άνδρες μποϊκοτάρουν τον γάμο, την πατρότητα, και το αμερικανικό όνειρο», Ελεν Σμιθ, η οποία προσπαθεί να εξηγήσει γιατί οι άνδρες… ξορκίζουν τον γάμο.

Για τη συγγραφή του βιβλίου της, που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, βρέθηκε σε επαφή με ετεροφυλόφιλους άνδρες που της έδωσαν τους δικούς τους προσωπικούς λόγους για τους οποίους λένε «όχι» αντί να πουν το πολυπόθητο για πολλές νύφες «ναι».

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα στοιχεία συνέλλεξε παραθέτει τους οκτώ βασικότερους λόγους:

1. Θα χάσουν σεβασμό
Πριν δύο γενιές ένας άνδρας δε θεωρείτο ώριμος αν δεν ήταν παντρεμένος με παιδιά. Σήμερα, ένας πατέρας δεν αποπνέει απαραιτήτως σεβασμό.

Ο άχαρος τύπος στο σούπερ μάρκετ που προσπαθεί να αγοράσει πάνες για το παιδί του είναι μια εικόνα που παρουσιάζεται σε κωμικές σειρές και ταινίες, επομένως χάνει τη σοβαρότητά του.

2. Δε θα κάνουν πια σεξ
Οι παντρεμένοι κάνουν περισσότερο σεξ από τους ανύπαντρους. Ωστόσο, όσοι μένουν στο ίδιο σπίτι χωρίς να είναι δεσμευμένοι ενώπιον εκκλησίας ή πολιτείας, κάνουν περισσότερο σεξ από όλους. Σύμφωνα με έρευνα, μάλιστα, όσοι ζουν μαζί χωρίς να είναι παντρεμένοι είναι πιο ευτυχισμένοι.

3. Θα χάσουν τους φίλους τους
Αληθεύει το γεγονός ότι οι παντρεμένοι τείνουν να χάνουν την επαφή τους με τους «κολλητούς» τους. Παρότι αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα, οι άνδρες φέρονται να επηρεάζονται περισσότερο και αυτό εξηγείται γιατί έχουν την τάση να είναι λιγότερο κοινωνικοί από τις γυναίκες.
4. Θα χάσουν τον χώρο τους
Μόλις παντρευτούν και ξεκινήσουν την κοινή τους ζωή σε ένα σπίτι με τη σύζυγό τους, χάνουν τον χώρο τους.

Στο μπλογκ «The Art of Manliness», ένας χρήστης ανέφερε πως μόλις είδε τον πρωταγωνιστή της ταινίας «Juno» να ζει σε ένα τεράστιο σπίτι, αλλά να έχει μόνο μια ντουλάπα για τα αγαπημένα του πράγματα, ένιωσε σαν να του έριξε κάποιος γροθιά στο πρόσωπο.

5. Φοβούνται ότι θα χάσουν τα παιδιά τους, αλλά και χρήματα
Πολλοί άνδρες φοβούνται το διαζύγιο και ανησυχούν ότι αν χωρίσουν η σύζυγός τους θα τους πάρει τα πάντα, ακόμα και τα παιδιά. Άλλοι προβληματίζονται με τη σκέψη ότι μπορεί να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για διατροφή.

6. Θα χάσουν στο δικαστήριο
Πολλοί άνδρες πιστεύουν ότι έχουν λιγότερες πιθανότητες να κερδίσουν την επιμέλεια των παιδιών τους σε περίπτωση διαζυγίου.

7. Θα χάσουν την ελευθερία τους
Αν δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν διατροφή για το παιδί κινδυνεύουν να φυλακιστούν. Σύμφωνα με την οργάνωση «Fathers and Families» είναι πιθανότερο να φυλακιστεί ένας άνδρας αν δε μπορεί να καταβάλει χρήματα για το παιδί του, παρά η γυναίκα.

8. Η ζωή του αδέσμευτου είναι καλύτερη
Ενώ η αξία του γάμου φαίνεται να έχει πάρει την κατιούσα, η ποιότητα της ζωής των αδέσμευτων γνωρίζει δόξες.

Παρότι στο παρελθόν η ζωή ενός αδέσμευτου ήταν δύσκολη, τώρα όλα φαντάζουν πιο απλά. Το να βγει κανείς ραντεβού είναι πιο εύκολο, οι εργοδότες προτιμούν αδέσμευτους υπαλλήλους, η τηλεόραση και το Διαδίκτυο προσφέρει διασκέδαση που δεν υπήρχε στο παρελθόν.

Βέβαια αυτό δεν δρα θετικά στην υπογεννητικότητα, καθώς οι γεννήσεις σημειώνουν πτώση.

Πηγή: protothema.gr