Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Σημαντική πληροφορία για όσους ταξιδεύουν σε Αλβανία με αυτοκίνητο, σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος


1. Αν το ατύχημα γίνει εντός της Αλβανικής επικράτειας, τότε , εκτός του ότι φυσικά είναι εκτός φιλικού διακανονισμού, πρέπει να...



απαιτήσετε αποζημίωση από την Αλβανική ασφαλιστική εταιρεία στη Αλβανία και μόνο. ΔΕΝ μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης.

ΚΑΜΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν έχει συνεργάτη – διακανονιστή Ελληνική ή Ευρωπαϊκή ασφαλιστική εταιρεία. Δεν έχουν υπογραφεί σχετικές ευρωπαϊκές και διεθνείς συμβάσεις μεταξύ Ε.Ε. και Αλβανίας. Συνεπώς οι ασφαλισμένοι πρέπει να απευθύνονται απ΄ευθείας στη υπαίτια Αλβανική ασφαλιστική εταιρεία. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος και καλό είναι να το γνωρίζουν οσοι θέλουν να ταξιδέψουν στην Αλβανία, ώστε να αναλαμβάνουν και το ανάλογο ρίσκο !

2. Αν το ατύχημα γίνει εντός της Ελληνικής επικράτειας, τότε υπάρχει ο οργανισμός αποζημιώσεων, όπως λέγεται, ο οποίος στεγάζεται μαζί με το γραφείο διεθνούς ασφάλισης και ο ασφαλισμένος που θα εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με όχημα Αλβανικών πινακίδων, απευθύνεται σε αυτό και αναζητά λύση και αποζημίωση.

3.Η ασφαλιστική σας εταιρεία και ο ασφαλιστής σας δεν μπορούν να εμπλακούν στην διαδικασία αποζημίωσης και πιθανών να χρειαστεί να αναλάβει δικηγόρος την υπόθεση γιαυτό φροντίστε να έχετε με την ασφάλεια σας και κάλυψη νομικής προστασίας προαιρετικά.

4. Σε περίπτωση τροχαίου απευθυνθείτε άμεσα στον ασφαλιστή σας και ενημερωθείτε ακόμα και αν καλέσετε φροντίδα ατυχήματος. Η φροντίδα ατυχήματος δεν είναι ασφαλιστές ούτε πραγματογνόμωνες παρα μόνο κάνουν την καταγραφή του τροχαίου και δεν γνωρίζουν την νομική πλευρά.

Τα θέματα αυτά είναι ουσιαστικά και αφορούν φυσικά , το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών και έχουν νομική διάσταση.

Έχετε λοιπόν αυτά υπόψη σας, πρίν ξεκινήσετε ταξίδι στην Αλβανία.

Η πιο πάνω ενημέρωση προέρχεται από οδηγία ασφαλιστικής εταιρίας που αναρτήθηκε στο facebook από Asfaleies Efthimiou ET-Brokers



Πηγή: http://www.asfalisinet.gr/