Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Γερμανοί αλλάζουν τους κανόνες της Eurovision 2016


Δείτε τη μεγάλη αλλαγή που αποφασίστηκε στη Γερμανική πρωτεύουσα που θα αλλάξει το διαγωνισμό Ευρωπαϊκού τραγουδιού αφού δίνει το δικαίωμα στην απευθείας ..Την περασμένη εβδομάδα το Eurovision Song Contest Reference Group συγκεντρώθηκε στο Βερολίνο για να συζητήσει το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο μέλλον του Διαγωνισμού.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Eurovision αναφέρεται πως μία από τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν πως οι περίφημοι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) καθώς επίσης και η διοργανώτρια χώρα, Σουηδία θα συμμετέχουν στους ημιτελικούς του Διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision ζωντανά το 2016.

Οι 6 χώρες θα εμφανιστούν στους ημιτελικούς που θα ψηφίσουν.

Αυτό θα αποφασιστεί γύρω στο τέλος Ιανουαρίου κατά την διάρκεια της κλήρωσης των ημιτελικών. Για οργανωτικούς λόγους η Γερμανία έχει ήδη αποφασιστεί πως θα συμμετέχει στον δεύτερο ημιτελικό.

Εκ μέρους της EBU ο Ola Sand αναφέρει πως θα είναι πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα για το show να συμμετέχουν ζωντανά οι Big 5 και η διοργανώτρια χώρα όπως στον τελικό.

Επίσης, αυτή η αλλαγή θα έχει κι άλλο θετικό για τις χώρες αυτές, καθώς θα τους δίνει παραπάνω χρόνο για πρόβες, όμοιο δηλαδή με τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν , κάτι που μέχρι τώρα δεν συνέβαινε και συνεπώς καλύτερο show συνολικά.Πηγή: parapolitika.gr