Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ Λαγκάρντ σε Τσακαλώτο: '' ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ''


Δεν είναι μόνο η ελληνική κυβέρνηση αλλά και οι Ευρωπαίοι δανειστές της,...στους οποίους η Κριστίν Λαγκάρντ διεμήνυσε πως χωρίς αναδιάρθρωση
του χρέους, το Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Και αυτό, οι Ευρωπαίοι δεν το θέλουν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε στον Έλληνα υπουργό ότι χωρίς να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα αλλά και χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους από πλευράς των Ευρωπαίων, το ΔΝΤ δεν είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου, ο υπουργός ενημέρωσε την κα Λαγκάρντ και το προσωπικού του ΔΝΤ για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι και η πρόοδος του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.
Η γενική διευθύντρια του Ταμείου ανέφερε πως το ΔΝΤ συνεχίζει να παραμένει έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές
για την προώθηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων της χώρας.
Νωρίτερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε εκτιμήσει πως η συνάντησή του με την Κριστίν Λαγκάρντ έγινε σε θετικό κλίμα, επισημαίνοντας ότι η Κριστίν Λαγκάρντ συμμερίζεται την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση, ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως έχει προγραμματιστεί, πριν από την 1η Ιανουαρίου 2016.
Και αφού τελειώσει η αξιολόγηση και προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε πως αμέσως θα ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση για το χρέος, προκειμένου να δημιουργηθούν οι ικανές συνθήκες
για την Ελλάδα, για να αλλάξει σελίδα και να φανεί στην πράξη η έξοδος από την κρίση.
Με πληροφορίες από: mignatiou.com και ΑΠΕ - ΜΠΕΠηγή: