Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Ποιο είναι το χειρότερο μέρος για να κοιμηθείτε - Ποιοι κάνουν τον χειρότερο ύπνο;


Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο...




περιοδικό «Sleep Health», αποκάλυψε ότι η ποιότητα του ύπνου μπορεί να επηρεαστεί από τη γεωγραφική τοποθεσία.

Ο γρήγορος τρόπος ζωής των κατοίκων των πόλεων φαίνεται ότι επηρεάζει και τον ύπνο τους. Τα στοιχεία από την έρευνα δείχνουν ότι οι άνθρωποι που ζουν στην Απαλάχια, μια πολιτιστική περιοχή των ΗΠΑ που εκτείνεται από τη νότια βαθμίδα της Νέας Υόρκης έως τη βόρεια Αλαμπάμα, το Μισισιπή και τη Georgia, ανέφεραν τις χειρότερες συνήθειες ανάπαυσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.

Η έρευνα ζήτησε από 432.000 ανθρώπους να αναφέρουν πόσες ημέρες το τελευταίο χρονικό διάστημα των τριάντα ημερών αισθάνθηκαν ότι ξεκουράστηκαν κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Οι ερωτηθέντες χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες ανάλογα με την απάντηση τους: σε εκείνους που ανέφεραν ότι είχαν κακό ύπνο για περισσότερες από 15 ημέρες και σε εκείνους που ανέφεραν κακό ύπνο για λιγότερο από 15 ημέρες.

Οι ερευνητές του προγράμματος σημείωσαν ότι ο δείκτης 15 ημερών επιλέχθηκε για να αντικατοπτρίσει αν οι ερωτηθέντες πάσχουν από αϋπνία.

Έτσι, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι νέοι, οι φτωχοί και οι άρρωστοι, είχαν περισσότερες πιθανότητες να ζουν σε περιοχές με υψηλότερα ποσοστά κακής ποιότητας ύπνου. Ωστόσο, αυτή η συσχέτιση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αποτελεί και την αιτία του προβλήματος.


Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr