Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

ΕΤΣΙ θα μειώσεις τα έξοδα της ΔΕΗ και δεν θα έχεις "φουσκωμένους" λογαριασμούς


Στις εποχές που ζούμε που ο καθένας προσπαθεί να...κόψει απ' όπου μπορεί, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ είναι από τα βασικά έξοδα για ένα σπίτι.

Παρόλα αυτά, όλοι μας κάνουμε σοβαρά λάθη κατά τη διάρκεια της μέρας και αυξάνουμε χωρίς να το καταλάβουμε τις επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Υπάρχουν μερικα πράγματα που αν τα κάνουμε θα δούμε να μειώνονται τα μηνιαία έξοδά μας. Ποια είναι αυτά;

- Άναβε τον θερμοσίφωνα λίγο πριν μπεις για μπάνιο και σβήσε τον με το που πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Μην τον ξεχνάς αναμμένο για ώρες.

- Ρύθμισε το θερμοστάτη στους 20° και άφησε το καλοριφέρ μόνιμα ανοιχτό σε αυτήν τη θερμοκρασία. Με αυτόν τον τρόπο θα καίει λιγότερο ρεύμα καθώς δε θα χρειάζεται έξτρα ενέργεια για να ζεσταθεί το σπίτι.

- Μην ξεχνάς να εξαερώνεις συχνά τα σώματα.

- Η ηλεκτρική κουζίνα καταναλώνει πάρα πολύ ρεύμα και για αυτό θα πρέπει να την χρησιμοποιείς σωστά. Μην ανοίγεις διαρκώς την πόρτα του φούρνου την ώρα που ψήνεται το φαγητό, καθώς με αυτόν τον τρόπο χάνει το 1/3 της θερμότητάς του. Τι σημαίνει αυτό; Μα φυσικά πως μετά θα πρέπει να δουλέψει παραπάνω για να ξαναφτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία.

- Τα τηγάνια και οι κατσαρόλες θα πρέπει να εφαρμόζουν άψογα στις εστίες της κουζίνας. Αν οι βάσεις τους είναι μικρότερες τότε η κατανάλωση ρεύματος θα αυξηθεί κατά 20 με 30%.

- Μη βάζεις πλυντήριο ρούχων ή πιάτων αν πρώτα δεν τα έχεις γεμίσει αρκετά.

- Μην ξεχνάς να σβήνεις τα φώτα με το που φεύγεις από ένα δωμάτιο.

- Φρόντιζε να απενεργοποιείς τις συσκευές και να μην τις αφήνεις σε αναμονή. Καίνε ρεύμα άσκοπα.

- Βάλε λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης και θα δεις πολύ σύντομα τον λογαριασμό σου να ξεφουσκώνει.
Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr