Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Είσαι σεξουαλικά ενεργός; Τότε είσαι και υγιής


Αλλάζει τα δεδομένα επιστημονική έρευνα




Μεγάλη έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1.000 άνδρες στο Μπέλφαστ της Βορείου Ιρλανδίας και διήρκεσε 10 χρόνια εξέτασε τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών σε σχέση με την υγεία του ατόμου.

Τα αποτελέσματα εξέπληξαν τους επιστήμονες, καθώς παρατήρησαν ότι οι άνδρες που είχαν πιο πολλούς οργασμούς στα 10 αυτά χρόνια μείωσαν κατά 50% τον κίνδυνο θανάτου συγκριτικά με τους άνδρες που είχαν μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα.

Στην έρευνα, έγινε μετανάλυση των δεδομένων και διαπιστώθηκε ότι η σεξουαλική ζωή είναι άρρηκτα δεμένη με την υγεία του καρδιαγγειακού μας συστήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας οι άνδρες που είχαν σεξουαλικές επαφές τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα μείωναν κατά 50% την πιθανότητα να πάθουν μία καρδιακή προσβολή ή ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι ειδικοί μάλιστα συμφωνούν ότι το σεξ είναι και μια εξαιρετική άσκηση καθώς βοηθά και στο να χάσουμε βάρος. Με μία μόνο επαφή μπορείς να χάσεις μέχρι 200 θερμίδες, όπως λένε.

Επίσης, αυξάνει την τεστοστερόνη, βοηθώντας στο να έχουμε πιο γερό μυϊκό σύστημα, ενώ καταπολεμά την πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης και κρυολογήματος.


Πηγή: parapolitika.gr