Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Αυτή είναι η γυμνάστρια του Γιώργου Παπανδρέου


Η όμορφη γυμνάστρια λέγεται Άρτεμις Παπακωνσταντοπούλου και είναι αυτή που σχεδίασε αποκλειστικά τις ασκήσεις pilates, τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο ΠαπανδρέουΗ Άρτεμις Παπακωνσταντοπούλου, πιστοποιημένη καθηγήτρια Pilates (PΜΑ® Certified Pilates Teacher), είναι η προσωπική γυμνάστρια του Γιώργο Παπανδρέου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, όπου αναφέρεται ότι «του έχει αλλάξει τη ζωή».Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», ο πρώην πρωθυπουργός, γνωστός, μεταξύ άλλων, και για την αγάπη του προς την άθληση και τη γυμναστική, ανακάλυψε πρόσφατα το pilates. Ο κ. Παπανδρέου προπονείται στο «Mind & Body» στην Κηφισιά, από την κ. Παπακωνσταντοπούλου- που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, του έχει βελτιώσει σημαντικά την ψυχολογία.


Η γυμνάστρια έχει σχεδιάσει μαθήματα ειδικά για εκείνον. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της άλλωστε, «εμπνέομαι από τους μαθητές μου. Κάθε μέρα, κάθε ένας από τους ανθρώπους που εμπιστεύεται σ’ εμένα το σώμα του ή και την εκπαίδευσή του με οδηγεί σε νέους δρόμους δημιουργικής εκγύμνασης με τη μέθοδο Pilates. Το ίδιο επιδιώκω καθημερινά κι εγώ γι’ αυτούς. Ν’ αποτελώ τη δική τους πηγή έμπνευσης για να πετυχαίνουν το επιθυμητό, ακόμη και το θεωρητικά ακατόρθωτο. Υγιές σώμα, ήρεμο πνεύμα και άρτια εκπαίδευση».


Σε συνέντευξή της στη HuffPost Greece, η κ. Παπακωνσταντοπούλου είχε περιγράψει την pilates ως μια μέθοδο «εκγύμνασης του σώματος και του πνεύματος, όπου το πνεύμα ενεργοποιεί το σώμα και το σώμα χαρίζει ευεξία και ανατροφοδοτεί το νου. Ο εμπνευστής της μεθόδου Joseph, Hubertus Pilates ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα φυσικής άσκησης το οποίο ονόμασε «Τέχνη του Ελέγχου» (Contrology), δηλαδή μία προσέγγιση κατά την οποία το μυαλό επιβάλλεται και καθοδηγεί τους μυς, με σκοπό την εξισορρόπηση του μυϊκού συστήματος ώστε το σώμα να είναι συγχρόνως δυνατό και ευλύγιστο. Οι μύες πλάθονται και δουλεύονται σε όλο τους το εύρος ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένα λιγνό καλό σχηματισμένο σώμα με όμορφη στάση και απόλυτα λειτουργικό. Με τη χρήση της διαφραγματικής αναπνοής ως εργαλείο και την ιδιαίτερη ενεργοποίηση των κοιλιακών, ραχιαίων και μυών της πυέλου το σώμα απόκτα ένα φυσικό κορσέ (κέντρο) για να αντλήσει τη δύναμη και να κινήσει τα άκρα (χέρια, πόδια) ώστε όλο το σώμα να γυμναστεί στο μέγιστο χωρίς καταπόνηση».


Η ίδια ανακάλυψε το Pilates το 1995 στη διάρκεια των σπουδών της στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Παρόλο που γυμναζόμουνα για χρόνια με δυναμισμό και επιμονή, στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που δοκίμασα να προπονηθώ με τη μέθοδο Pilates ανακάλυψα μια δραματική διαφορά στο σώμα μου, τονωμένο όσο ποτέ, δυνατό και ευλύγιστο. Η εγγραφή μου στο εξειδικευμένο τμήμα για εκπαιδευτές Pilates στο περίφημο PhysicalmindInstitute, ήταν αναπόφευκτη, Με την ολοκλήρωση του κύκλου των σπουδών μου στις ΗΠΑ, εργάστηκα στο studio Pilates του Lee Saxby, ενός από τους πλέον γνωστούς γυμναστές της μεθόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2000 επιστρέφω στη γενέτειρά μου όπου και ξεκινώ τη λειτουργία του Mind and Body, του δικού μου Pilates studio, όπου από το 2002 λειτουργεί ως πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο εκπαιδευτών Pilates και επίσημος εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Physicalmind στην Ελλάδα».Πηγή: parapolitika.gr