Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ο ταχυδακτυλουργός δίχως… δάχτυλα που μαγεύει τον κόσμο



Τι και εάν έχασε τα δάχτυλα και από τα δυο του χέρια όταν ήταν 18 μηνών; Τα μαγικά που κάνει αφήνουν τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.



Όταν ήταν μωρό ακόμη προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και έχασε όλα του τα δάχτυλα και από τα δυο του χέρια, και το δεξί του πόδι. Ο Ντιν Λάχαν είναι σήμερα 19 χρονών και με τα ταχυδαχτυλουργικά που κάνει μπορεί να «τινάξει το μυαλό» κάποιου. Ταχυδακτυλουργικά που γίνονται χωρίς δάχτυλα.



Τα αγαπημένα του κόλπα τα κάνει μάλιστα με τα χαρτιά της τράπουλας. Φανταστείτε, πιάνει δίχως δάχτυλα τα τραπουλόχαρτα, τα πετάει, τα εξαφανίζει και όλα αυτά επειδή ποτέ δεν σκέφτηκε να το βάλει κάτω, επειδή του έλειπαν τα δάχτυλα. Στο Μάντσεστερ μάλιστα που μένει τον αποκαλούν: «Ο μάγος των δαχτύλων».



«Από μικρό παιδί με γοήτευαν οι ταχυδακτυλουργοί. Τι και εάν δεν είχα δάχτυλα, ήθελα να γίνω ένας από αυτούς και με σκληρή δουλειά νομίζω ότι κάτι έχω καταφέρει» θα πει ο ίδιος ο Ντιν και θα συνεχίσει: «Μην αφήσετε ποτέ τη μαγεία να χαθεί. Να κυνηγάτε πάντα το όνειρο σας»

Ο Ντιν σε λίγους μήνες θα πάρει το πτυχίο του στο σχέδιο και την εικονογράφηση. Ζωγραφίζει υπέροχα. Τα ακρωτηριασμένα του δάχτυλα δεν τον έχουν εμποδίσει να ακολουθήσει και να ζήσει και αυτό το όνειρο του.






Πηγή: topontiki.gr