Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Έξι μήνες φυλάκιση σε πέντε άτομα επειδή δεν πήγαν ως εφορευτική στις εκλογές


Σε φυλάκιση έξι μηνών καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο...Μεσολογγίου πέντε από τους 40 κατηγορούμενους, διότι δεν είχαν εκτελέσει τα καθήκοντα του μέλους της εφορευτικής επιτροπής, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2010.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν αθώοι, αφού προσκόμισαν στο δικαστήριο έγραφα, βάσει των οποίων κρίθηκε ότι απουσίαζαν δικαιολογημένα από την εκλογική διαδικασία.

Επίσης, αρκετοί από τους κατηγορουμένους βρίσκονταν στο εξωτερικό, όπως κατέθεσαν στο δικαστήριο μάρτυρες υπεράσπισης και γι' αυτό δεν ήταν παρόντες στις εκλογές.

Πέντε πό τους κατηγορούμενους δεν προσήλθαν στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν ερήμην ποινές φυλάκισης έξι μηνών στον καθένα.

Οι συγκεκριμένοι αναμένεται να ασκήσουν έφεση μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, όπως προβλέπει ο ποινικός κώδικας.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου, Μάριος Παπαθεοδώρου, τα συγκεκριμένα άτομα βρέθηκαν κατηγορούμενα, διότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εκλογικών τμημάτων, στα οποία είχαν οριστεί ως μέλη των εφορευτικών επιτροπών, είχαν ενημερώσει την αρμόδια εισαγγελία για τις απουσίες.

Ως εκ τούτου, ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, με αποτέλεσμα τα 40 αυτά άτομα να παραπεμφθούν σε δίκη.Πηγή: http://www.thestival.gr