Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ghosting: Το νέο trend στο σύγχρονο φλερτ



Γιατί το να εξαφανίζεσαι δεν είναι μαγικό...



Μπορεί η λέξη «ghosting» να μη σου λέει τίποτα αλλά όταν σου εξηγήσουμε περί τίνος πρόκειται θα καταλάβεις ότι είναι μια εμπειρία που όλοι έχουμε ζήσει σε αυτή τη ζωή. Το «ghosting» συνδέεται με τις σχέσεις των σύγχρονων ζευγαριών και προκύπτει από τη λέξη «ghost» που σημαίνει φάντασμα. Ο άνθρωπος - φάντασμα, είναι εκείνος που αργά και σταθερά θα εξαφανιστεί από τη ζωή σου χωρίς καν να το καταλάβεις. Θα αρχίσει να ακυρώνει τα ραντεβού σας, δεν θα απαντά στα μηνύματα και γενικώς η επικοινωνία σας θα αραιώσει μέχρι να καταλάβεις ότι ξενέρωσε και εν τέλει εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το elle.com, το 26% των γυναικών έχουν γίνει φαντάσματα και έχουν πέσει θύματα φαντασμάτων και το 33% των ανδρών αντίστοιχα.

Άλλο είναι, βέβαια, αυτό που μας απασχολεί. Είναι το «ghosting» κάτι που αξίζει να κάνεις σε μια σχέση; Ιδού τα υπέρ και τα κατά.

Τα υπέρ

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και κατανοητό

Είναι σα να λες εμμέσως στον άλλο ότι δεν αξίζει κάποια εξήγηση ή ότι δεν αντέχεις να ξαναεπικοινωνήσεις μαζί του ή ότι τα ξαναέφτιαξες με τον πρώην σου ή ότι βρήκες άλλον. Σκληρό αλλά αληθινό. Όταν εξαφανίζεσαι δεν υπάρχουν, ούτε υπονοούμενα, ούτε δεύτερες σκέψεις, ούτε τίποτα. Και συνήθως ούτε πισωγυρίσματα. Οπότε είναι πολύ πολύ πιο εύκολο να το χωνέψει.

Ποιο τετ- α –τετ;

Προφανώς και δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να πεις σε κάποιον από κοντά ότι δεν ενδιαφέρεσαι για εκείνον και να αναλύσεις όλους τους λόγους. Καλύτερα να εξαφανιστείς, παρά να του πεις ότι δεν σε γοητεύει πια ή ότι δεν έχεις συναισθήματα για εκείνον. Πίστεψέ με, καλύτερα θα το πάρει. Συν του ότι γλιτώνεις και το awkwardness της στιγμής.

Η λύση στη δειλία σου

Σε στρεσάρει μια τέτοια συγκυρία; Κοινώς, είσαι κότα; Αν δεν μπορείς να εκφραστείς με λόγια, το «ghosting» είναι η λύση στο πρόβλημά σου.

Τα κατά

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο

Όσο περισσότερες επιφανειακές σχέσεις κάνεις τόσο πιο πολύ εφαρμόζεις και δέχεσαι αυτή την τακτική. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά είναι μια ένδειξη για το πόσο επιδερμικά βλέπεις τις ανθρώπινες σχέσεις. Πρόσεχε μη σου γίνει συνήθεια και να σου αφήσει κουσούρι.

Άνθρωπος ή απάνθρωπος;

Παραδέξου το. Το να εξαφανιστείς κατά βάθος δεν είναι τόσο τίμια αντιμετώπιση. Αν θέλεις να λες ότι είσαι εντάξει με τον εαυτό και τη συνείδησή σου, καλύτερα να εξηγήσεις γιατί «δεν το έχεις» ώστε να σταματήσει να περιμένει πάνω από το τηλέφωνο το άλλο άτομο.

Τα ψυχολογικά τραύματα

Όπως γράψαμε παραπάνω, το μήνυμα που στέλνει το «ghosting» είναι ξεκάθαρο. Υπάρχει όμως και η μερίδα ανθρώπων που υποστηρίζει ότι αυτή η συμπεριφορά μπορεί να αφήσει τραύματα στο άλλο άτομο που μπορεί να δέχεται καλύτερα μία ειλικρινή στάση. Υπάρχουν άτομα που θέλουν να μάθουν «τι έφταιξε», γιατί σε αντίθετη περίπτωση βγάζουν σενάρια από το μυαλό τους με αποτέλεσμα να εντείνεται το συναίσθημα της ανασφάλειας.




Πηγή: followme.gr