Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Συμβουλές του Χουντίνι: Πως να κάνει κανείς το λάθος με τον σωστό τρόπο


Το 1906, ο διάσημος μάγος Χάρρυ Χουντίνι δημοσίευσε έναν οδηγό για το έγκλημα και την αποτροπή του με τίτλο The Right Way to Do Wrong (Ο Σωστός Τρόπος να Κάνεις Κακό)...



Ξεκινάει, «Υπάρχει ένας υπόκοσμος -ένας κόσμος απάτης και εγκληματικότητας- ένας κόσμος του οποίου το υψηλότερο αγαθό είναι η επιτυχημένη καταστρατήγηση των νόμων της γης. Εσείς που ζείτε την ζωή σας σε ήρεμα, με ευπρέπεια μάθε ότι ξέρετε ελάχιστα από τους πραγματικούς κατοίκους αυτού του κόσμου«.

Αν και ο Χουντίνι επαναλάμβανε συνεχώς ότι το βιβλίο γράφτηκε για να διδάξει την υπακοή στο νόμο και να αποφύγουν το έγκλημα οι πολίτες, λειτουργεί εξίσου καλά ως εγχειρίδιο χρήσης των παρανόμων, παρέχοντας δημιουργικούς και απροσδόκητους τρόπους να ξεφύγουν από διαρρήξεις, ληστείες και φάρσες.

Γεμάτο με το ταλέντο του Χουντίνι για το δράμα, το βιβλίο περιλαμβάνει συνεντεύξεις με γνωστούς εγκληματίες και άτομα του νόμου και παραθέτει πραγματικές ποινικές υποθέσεις από τον 19ο και τον 20ο αιώνα. Οπότε, αν υπάρχει ανάμεσα μας κανένας επίδοξος εγκληματίας ή κανένας πολέμιος του εγκλήματος, δείτε μερικές συμβουλές του Χουντίνι για το «πώς να κάνει κανείς το λάθος με τον σωστό τρόπο«.

1. Περπάτα ανάποδα στο χιόνι

Θες να κάνεις μια ληστεία τον χειμώνα. Σιγουρέψου ότι θα πας ανάποδα στον στόχο σου. Έτσι, οποιοδήποτε ίχνος που θα αφήσεις θα εμφανιστεί ότι απομακρύνεται από το στόχο αντί να πάει προς τα πάνω του.

2. Αν θες να κλέψεις ένα διαμάντι, κρύψ” το σε μια τσίχλα

Αυτή η συμβουλή προέρχεται από «έναν από τους πιο έξυπνους και αδίστακτους κλέφτες διαμαντιών» της εποχής, όπως λέει ο Χουντίνι. Όταν κλέψεις ένα ανεκτίμητο διαμάντι από ένα κατάστημα κοσμημάτων, προσέλαβε μια γυναίκα που να δείχνει αθώα και πλούσια να μπει στο κατάστημα πριν από εσένα. Καθώς αυτήν θα μελετάει τα κοσμήματα, απλά θα κολλήσει ένα διαμάντι σε μια τσίχλα και θα την κολλήσει στο κάτω από τον πάγκο. Φυσικά, ο ιδιοκτήτης θα παρατηρήσει γρήγορα ότι λείπει το διαμάντι και θα καλέσει την αστυνομία. Αλλά πάνω στην αναταραχή που θα ακολουθήσει θα είναι εύκολο να χωθείς ανάμεσα στο περίεργο πλήθος και θα πάρεις την τσίχλα που περιέχει το διαμάντι.

3. Τα προσθετικά άκρα είναι χρήσιμα για όλες τις περιπτώσεις

Είτε προσπαθεί κανείς να αρπάξει μια τσάντα ή είναι πορτοφολάς, ένα προσθετικό χέρι είναι το τέλειο αξεσουάρ για το έγκλημα. Ο Χουντίνι το αποκαλεί το «παιχνίδι του ψεύτικου βραχίονα». Στο μανίκι ενός χαλαρού παλτό στερεώνεται ένα ψεύτικο χέρι. Έτσι, αν κάποιος αστυνόμος που μπορεί να παρακολουθεί τον πορτοφολά θα δει να φαίνονται και τα δυο του χέρια, ενώ στην πραγματικότητα το κρυμμένο έχει κάνει την δουλειά του.

4. Να ληστεύεις ένα τρένο μόνο τον χειμώνα

Το καλοκαίρι οι αποσκευές είναι ελαφριές και δεν περιέχουν πολλά τιμαλφή. Άσε που έχει περισσότερο φως.

5. Ένα καπέλο γεμάτο μελάσα τραβάει την προσοχή

Μπαίνουν δυο άνθρωποι σε ένα κατάστημα και διαπληκτίζονται. Στη συνέχεια ρωτάει ο ένας τον καταστηματάρχη ότι διαφωνούν με τον φίλο του ποιανού το καπέλο χωράει περισσότερη μελάσα. Ενημερώνουν τον καταστηματάρχη ότι φυσικά θα τον πληρώσουν για την ποσότητα της μελάσας που θα βάλει στο καπέλο και εκείνος χωρίς να ψυλλιάζεται τίποτα γεμίζει το καπέλο με την κολλώδη μελάσα. Ο ένας από τους κλέφτες ρίχνει το καπέλο στον κεφάλι του καταστηματάρχη και πριν ο ίδιος μπορέσει να κάνει κάτι τον έχουν ληστέψει και έχουν εξαφανιστεί.

6. Ένας άδειος καναπές είναι καλή κρυψώνα

Ένας κούφιος καναπές είναι το τέλεια μέρος για τους κλέφτες κοσμημάτων και μικρών αντικείμενων. Κρυφτείτε μέσα στον καναπέ και βάλτε τους βοηθού σας να παραδώσουν τον καναπέ στο θύμα «ως δώρο». Μόλις μπείτε στο σπίτι, βγείτε από τον καναπέ, αρπάξτε ότι θέλετε και ξαναμπείτε στην κρυψώνα σας. Αργότερα μέσα στην ημέρα, οι φίλοι σας θα επιστρέψουν, θα πουν ότι το «δώρο» προοριζόταν για άλλον και από εδώ πάνε και άλλοι.

7. Ξεκινήστε μια ψεύτικη εταιρία παραγγελιών μέσω ταχυδρομείου

Μερικοί από τους πιο επιτυχημένους κλέφτες, λέει ο Χουντίνι, ξεκινούν απλά ψεύτικες επιχειρήσεις. Πολλοί από αυτούς μάλιστα έχουν και δικά τους γραφεία και πλήρες προσωπικό. Για παράδειγμα, ένας πολύ επιτυχημένος απατεώνας έβαλε διαφημίσεις υποσχόμενος το μυστικό για την εξάλειψη των μολύνσεων από τσιμπούρια για ένα δολάριο. Μόλις το θύμα έστελνε το δολάριο, ο απατεώνας έστελνε ένα γράμμα που έγραφε: «Πιάσε το τσιμπούρι. Κράτα το από τα πόδια προσεκτικά ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη σου. Βάλε το κεφάλι του σε ένα αμόνι και χτύπα το με ένα σφυρί όσο πιο δυνατά μπορείς»…

8. Μην ερωτεύεσαι τον στόχο

Αγάπη και έγκλημα δεν πάνε μαζί. Ο Χουντίνι αφηγείται την ιστορία της «μαντάμ Clarice» που πλούτισε παραπλανώντας και εκβιάζοντας άνδρες. Αλλά η ζωή της ως εγκληματίας έφτασε στο τέλος της με έναν απρόσμενο, αν και ρομαντικό, τρόπο. Ερωτεύθηκε κατά λάθος τον τελευταίο σύζυγό της, του οποίου το «πρόσωπο στοίχειωσε τα όνειρά της». Ο Χουντίνι, εξηγεί, «Μετά από μερικές μέρες που είχαν επιστρέψει στην Βιέννη, τον ομολόγησε τα πάντα και απλά άφησε τον εαυτό της στο έλεος και την αγάπη του. Η λύση, ασυνήθιστη σε τέτοιες περιπτώσεις, ήταν ότι το ζευγάρι παντρεύτηκε και σήμερα ζουν ευτυχισμένοι».

9. Κρύψε μηνύματα κάτω από γραμματόσημα

Αν ανησυχείς ότι κάποιος μπορεί να διαβάσει την αλληλογραφία σου, ο Χουντίνι προτείνει να γράψεις ένα μικρό μήνυμα στο επάνω μέρος του φακέλου, εκεί που το καλύπτει το γραμματόσημο.

10. Γίνε ειδικός στην μεταμφίεση

Αν θέλεις να διαπράξει μια διάρρηξη υπό το φως της ημέρας, μεταμφιέσου σαν τεχνίτης. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχεις μια δικαιολογία αν εμφανιστεί το θύμα απροσδόκητα. Για άλλα είδη εγκλημάτων, που απαιτούν γρήγορη απόδραση, τα ψεύτικα μουστάκια και άλλα ρούχα που αλλάζουν εύκολα, επιβάλλονται.



Πηγή: anekshghta