Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια σε τουρνουά videogame!



Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προκύπτουν από κορεατικά Μέσα και τα οποία αναδημοσιεύτηκαν στο TeamLiquid.net, η αστυνομία της Νότιας Κορέας συνέλαβε 12 άτομα που σχετίζονται με στημένα παιχνίδια και παράνομο στοιχηματισμό από επαγγελματίες παίκτες του StarCraft 2.



Ορισμένα από τα ονόματα που αναφέρονται είναι αυτά των Only Gerrard (Park Wae-Sik), επικεφαλής προπονητής της ομάδας Prime, και οι παίκτες YoDa (Choi Byeong-Heon), BBoongBBoong (Choi Jong-HyuK), και ο πρώην επαγγελματίας gamer Enough (Seong Jun-mo), ο οποίος φέρεται να ενήργησε ως ενδιάμεσος.

Ερευνήθηκαν πέντε επαγγελματικοί αγώνες StarCraft 2 και διαπιστώθηκε ότι ήταν στημένοι. Ο Only Gerrard κατηγορείται ότι έλαβε 10 εκ. Won (€7.800) από τον Enough για να χάσει σκόπιμα ο YoDa σε αγώνα στη GSL Season 1. Φαίνεται πως ο Gerrard έλαβε 5 εκ. Won (€3.900) από κάποιον ανώνυμο που αναφέρεται ως "Mr. Kang". Ο BBoongBBoong κατηγορείται ότι χρηματίστηκε (5 εκ. Won) για να χάσει αγώνα στη SKT Proleague.

Συνολικά, ο YoDa βρέθηκε να έχει χάσει εσκεμένα τέσσερις αγώνας σε Proleague και GSL, λαμβάνοντας το ποσό των 20 εκ. Won (€15.600) από τον μυστηριώδη Mr. Kang, ο οποίος πλήρωσε συνολικά €11.700 για τέσσερις στημένους αγώνες. Με βάση το αποτέλεσμα της έρευνας, η KeSPA (Korea e-Sports Association) ανέστειλε οριστικά τις άδειες των Gerrard και YoDa.



Πηγή: eternity.gr