Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Σε ποια ηλικία νιώθεις καλύτερα;


Σε ποια ηλικία πιστεύεις ότι νιώθεις καλύτερα; Στα 15, στα 20 ή στα 30; Μία νέα μελέτη διαπιστώνει ότι η ηλικία των 27 είναι το αποκορύφωμα της ζωής. Μην εκνευρίζεσαι αν...



για σένα ανήκει στο παρελθόν, καθώς η μελέτη διαπίστωσε ότι ανησυχούμε λιγότερο για την εμφάνισή μας καθώς μεγαλώνουμε.

Στην έρευνα «Ideal to Real Body Image» έγινε προσπάθεια κατανόησης πώς οι Αμερικανοί αισθάνονται πραγματικά για τον εαυτό τους. Οι γυναίκες ξοδεύουν περίπου 55 λεπτά την ημέρα για την εμφάνισή τους, κάτι που αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε 335 ώρες περίπου κάθε χρόνο (ξοδεύουν περίπου 100 ώρες περισσότερο από τους άνδρες!).

«Είμαστε πραγματικά οι χειρότεροι κριτές του εαυτού μας. Η μέση γυναίκα δυσφορεί με τουλάχιστον έξι αντιληπτές ατέλειες, από το στομάχι έως και το δέρμα σε τακτική βάση» δήλωσε η Δρ. Nancy Snyderman. «Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι μαζί με τις ρυτίδες έρχεται η σοφία για να τις αποδεχθεί. Η εικόνα του σώματος βελτιώνεται με την ηλικία και σταματάμε να βασανιζόμαστε για τα μικρά πράγματα.»

Εκτός από το γεγονός ότι η ηλικία των 27 είναι η μαγική ηλικία του σώματος τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι από την ηλικία των 55 και εξής μόλις το 52% των γυναικών ανησυχούν για την εμφάνισή τους σε τακτική βάση σε σύγκριση με το 80% των γυναικών στην ηλικία των 24 ετών.

Σε ποια ηλικία νιώθεις καλύτερα;Ο πολιτισμός των selfies βοηθάει, αλλά και πληγώνει τη γνώμη των ανθρώπων για τον εαυτό τους. Ένα εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 65% των εφήβων κοριτσιών δήλωσε ότι οι selfies ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους, ενώ το 55% δήλωσε ότι τους προκαλεί ντροπή.

Αν και το 27 είναι ο χρυσός αριθμός, οι ερωτηθέντες καθόρισαν ότι στην ηλικία των 28 ετών αισθανόμαστε καλύτερα για την συνολική εμφάνιση μας, ενώ τα 34 είναι η ηλικία που πιστεύουμε ότι θα βιώσουμε τη "μεγαλύτερη επιτυχία". Η μελέτη διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κατ' ανάγκην κατηφόρα από τότε και στο εξής. Με την πάροδο των χρόνων οι άνθρωποι είναι πιο ανθεκτικοί και ανησυχούν λιγότερο με λιγότερο σημαντικά πράγματα, όπως είναι η εμφάνισή τους.

Η ζωή κυλάει, και η έμφαση στην εμφάνιση έχει την τάση να μειώνεται όταν οι άνθρωποι γερνούν και βρίσκουν άλλα πράγματα στη ζωή τους από τα οποία παίρνουν τροφή, απόλαυση και ευτυχία.



Πηγή: http://www.flowmagazine.gr/