Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Διακινητής ναρκωτικών Υπουργός της Αλβανίας


Η μεγάλη ιταλική ε/φ Corriere della Sera, σύμφωνα με μερίδα του αλβανικού...
Τύπου, δημοσίευσε άρθρο-αφιέρωμα στον πρώην αξιωματικό της Αλβανικής Αστυνομίας Dritan Zagani, ο οποίος πριν από μήνες ασκούσε τα καθήκοντα του επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στην Περιφέρεια Φιέρι. Ο Ζαγκάνι, ο οποίος σήμερα, σύμφωνα με την ιταλική ε/φ, βρίσκεται την Ελβετία, κατηγορήθηκε από τις αλβανικές Αρχές για «κατάχρηση εξουσίας» και το Δικαστήριο του επέβαλε το ποινή της «κατ΄ οίκον κράτησης».

Τον Αύγουστο ο Ζαγκάνι απέδρασε από την Αλβανία, ισχυριζόμενος ότι κινδύνευε η ζωή του. Σε συνέντευξη που παραχώρησε υποστηρίζει ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ανακάλυψε ότι ισχυρό κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών προς Ιταλία είχε διασυνδέσεις με ανθρώπους της κυβέρνησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για τον υπουργό εσωτερικών Σαιμίρ Ταχίρι.

Όπως ισχυρίζεται ο Ζαγκάνι, σήμερα πληρωμένοι Αλβανοί δολοφόνοι τον ψάχνουν για να τον σκοτώσουν, γι΄ αυτό κρύβεται στην Ελβετία. Πριν από μερικές ημέρες, οι αλβανικές Αρχές κήρυξαν το Ζαγκάνι καταζητούμενο διεθνώς, μέσω της Ιντερπόλ.

Το άρθρο της ιταλικής ε/φ, προκάλεσε αίσθηση με αποτέλεσμα το Αλβανικό ΔΚ και ο πρόεδρος του Λουλζίμ Μπάσα να κατηγορήσει τον υπουργό Εσωτερικών Σαιμίρ Ταχίρι ως αρχινονό διακίνησης ναρκωτικών.


Πηγή: http://www.defencenet.gr