Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Πρώτη ολική άρση των capital controls



Τέλος τα Capital controls δυστυχώς όμως όχι για όλους. Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Γκότσης αίρονται τα capital controls για όλες τις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο.



Ο κ. Γκότσης τονίζει συγκεκριμένα ότι στο εξής δεν θα ισχύουν τα capital controls για τις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο, ενώ συμπληρώνει ότι είναι έτοιμη και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, την οποία έχει ήδη υπογράψει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αυτό σημαίνει ότι η άρση των capital controls για επενδύσεις στο Χρηματιστήριο και αμοιβαία θα έχει άμεση ισχύ, αμέσως μόλις πραγματοποιηθεί η δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.


Την ίδια στιγμή όπως αναφέρει ο κ. Γκότσης, η εισήγησή του στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα είναι να παραταθεί η απαγόρευση short selling για τους τραπεζικούς τίτλους τουλάχιστον έως και τις 20 Δεκεμβρίου.

Πηγές του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι η άρση των capital controls στο χρηματιστήριο είναι το πρώτο βήμα. Η ολική άρση παντού αναμένεται να γίνει τους πρώτους μήνες του 2016, αν και παράγοντες της αγοράς δεν συμμερίζονται αυτή την αισιοδοξία των κυβερνητικών παραγόντων.




Πηγή: koolnews.gr