Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Η Samsung πληρώνει αποζημίωση στην Apple!



Μετά από αρκετά χρόνια στα δικαστήρια, Samsung και Apple φαίνεται να βάζουν τέλος στη μεταξύ τους νομική διαμάχη, με την πρώτη να συμφωνεί να καταβάλει στην εταιρεία του Cupertino το ποσό των 548 εκατομμυρίων δολαρίων -ή λίγο παραπάνω από το μισό του αρχικού $1 δις που είχε οριστεί το δικαστήριο- και το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου.



Σύμφωνα με το Foss Patents, οι δύο εταιρείες έχουν καταθέσει κοινή δήλωση διαχείρισης των υποθέσεων τους, αφού πρώτα το εφετείο απέρριψε την αίτηση της Samsung για ακρόαση σχετικά με το αν η Apple μπορεί να ζητήσει πληρωμή για άκυρα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Για όσους δεν γνωρίζουν, η δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρικών κολοσσών ξεκινάει από το 2011, μέχρι που το 2013 η Apple μήνυσε τη Samsung για κλοπή πατεντών που είχαν να κάνουν με ένα από τα iPhones της.

Η Samsung σημειώνει σε μέρος της κατάθεσης της ότι σε περίπτωση που κάποιο ποσό χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή φόρων ή αν η απόφαση του δικαστηρίου αντιστραφεί σε μελλοντικές διαδικασίες, η Apple υποχρεούται να επιστρέψει τα χρήματα στην κορεατική εταιρεία.

Από την άλλη, η Apple έχει επισημάνει ότι δεν συμφωνεί με τις προϋποθέσεις της Samsung -που αφορούν στην επιστροφή χρημάτων.



Πηγή: enternity.gr