Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

16χρονος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και γλίτωσε τη φυλακή


Ήταν 15 Ιουνίου του 2013 όταν ο δεκαεξάχρονος Τεξανός Ethan Couch είχε βγει βόλτα με τους φίλους του και ...





έκλεψαν δύο καφάσια μπίρες.

Ήπιαν πολύ και έπειτα μεθυσμένοι, βγήκαν με το αυτοκίνητο στο δρόμο, παρασύροντας και σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσα τους και μια μητέρα με την κόρη της.

Στο αυτοκίνητο του Ethan Couch ήταν 7 φίλοι του- ένας από αυτούς μετά το ατύχημα παραμένει σε κωματώδη κατάσταση ενώ ο άλλος έμεινε παράλυτος.

Η ποσότητα αλκοόλης στον οργανισμό του μετρήθηκε αμέσως μετά και ήταν τρεις φορές επάνω από τα όρια για ενήλικες.

Ο νεαρός δικάστηκε, και η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε σάλο στα αμερικάνικα μέσα μιας και η ποινή αλλά κυρίως η αιτιολογία, έχουν εξοργίσει τις οικογένειες των θυμάτων.

Κι ενώ κανονικά θα έπρεπε να βρεθεί αντιμέτωπος με 20 χρόνια φυλάκιση, το επιχείρημα του συνηγόρου του τον έσωσε.

Με μια γνωμάτευση γιατρών και ψυχολόγων στο χέρι ο συνήγορος ισχυρίστηκε πως ο νεαρός πάσχει από το σύνδρομο affluenza- το οποίο σημαίνει πως έχει αδυναμία, λόγω διαπαιδαγώγησης να κατανοήσει τη σοβαρότητα των πράξεων του και να ξεχωρίσει τι είναι νόμιμο και τι παράνομο!

Έχοντας στο μυαλό του πως με τα χρήματα των γονιών του μπορεί να μην έχει ποτέ συνέπειες για τις πράξεις του και έτσι έχει άγνοια κινδύνου για τον ίδιο και τους γύρω του, σύμφωνα με τον συνήγορο ο Couch χρειάζεται θεραπεία και όχι τιμωρία!

Tο επιχείρημα έγινε δεκτό και ο νεαρός απλά θα ακολουθήσει μια σειρά θεραπειών και συμβουλευτικής σε κέντρο της Καλιφόρνια που θα κοστίζει $450,000 ετησίως στους γονείς του.

Tα ΜΜΕ αναφέρουν πως το σύνδρομο αυτό δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένο και καταγεγραμμένο σε κανένα εγχειρίδιο σύγχρονης ψυχιατρικής και ψυχολογικών νοσημάτων, ενώ αναφέρονται σε περιπτώσεις πλούσιων παιδιών που έχουν διαπράξει εγκλήματα και την γλίτωσαν με αντίστοιχο τρόπο.





Πηγή: tragiko.net