Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Κόλλησες με τα social media; Μάθε πώς να το αντιμετωπίσεις!



Χρειάζεσαι ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους διαδικτυακούς σου φίλους; Μάθε έξυπνους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να «ξεκολλήσεις».



Βγες έξω
Δεν έχει σημασία που θα πας, απλώς άφησε το κινητό σου σπίτι. Είναι πολύ ευεργετικό να χάνεσαι ανάμεσα στον κόσμο και στις σκέψεις σου. Όλοι χρειαζόμαστε λίγο χρόνο με τον εαυτό μας.

Κάνε βόλτα στην πόλη σου
Συμφωνούμε νομίζω όλοι ότι το Google Maps μας έχει σώσει πολλές φορές από αδιέξοδες καταστάσεις και ταλαιπωρίες στους δρόμους. Όμως καλό δε θα ήταν να περιηγούμασταν κάποιες φορές σε άγνωστους δρόμους και περιοχές, για να ανακαλύψουμε νέους τόπους;

Μάθε μία τέχνη
Θυμάσαι που στο σχολείο τα καλλιτεχνικά ήταν το αγαπημένο σου μάθημα γιατί δε χαλάρωνε; Είναι καιρός να νιώσεις πάλι τη δημιουργικότητα ενός παιδιού μαθαίνοντας μία νέα τέχνη.

Δοκίμασε να φτιάξεις μια συνταγή
Θα απασχοληθείς με κάτι δημιουργικό και θα χαρίσεις στους αγαπημένους σου ωραίες γεύσεις.

Διάβασε ένα λογοτεχνικό βιβλίο
Όσο κι αν αγαπάς το διαδίκτυο, το άρωμα των σελίδων ενός τυπωμένου βιβλίου είναι αναντικατάστατο.

Οργάνωσε το χώρο σου
Βάλε στη σειρά όλα τα προσωπικά σου αντικείμενα και ξεφορτώσου τα περιττά, διότι μόνο χώρο καταλαμβάνουν. Στη συνέχεια, καθάρισε καλά όλους τους χώρους του σπιτιού. Όταν ζεις σε ένα οργανωμένο και καθαρό μέρος σε βοηθά να νιώθεις λιγότερο αγχωμένος.

Γίνε εθελοντής
Αφιέρωσε λίγο χρόνο σε κάτι που θα κάνει καλό στο περιβάλλον ή σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Βοηθώντας κάποιον συνάνθρωπο θα γεμίσεις χαρά και αισιοδοξία!




Πηγή: protothema.gr